"Kulturni nokaut" - 9.12.2019. - Mjuzikl "Ekskurzija"

09.12.2019 Piše: urednik

U današnjem izdanju „Kulturnog nokauta“ govorili smo o mjuziklu „Ekskurzija“ koji je izveden danas u Srebrenici, u saradnji Dječjeg dramskog studija „Kukumiš“ iz Ljubovije i pjevačke grupe Ljubice Gavrić, takođe iz Ljubovije.

„Ove godine smo spremili ovaj dječji mjuzikl, u saradnji sa pjevačkom grupom Ljubice Gavrić. U pitanju su djeca od petog po osmog razreda, s tim što  imamo postavu djece i od prvog do četvrtog razreda, i svi smo danas tu. Na poziv drugara iz Srebrenice, tu smo danas da se družimo sa mališanima iz Prve osnovne škole Srebrenica. Mjuzikl kreće iz sadašnjosti, gdje se mališani, prerušeni u starce, sjećaju svog djetinjstva, svoje mladosti i onda kroz muziku vraćamo se u prošlost, sjećamo se jedne njihove ekskurzije, na kraju je poruka koliko je važno živjeti, i to živjeti u ljubavi, u slozi, to je neka opšta poruka koju ova predstava nosi“, izjavio je Aleksandar Renovčević, koordinator i reditelj dječjeg mjuzikla „Ekskurzija“.

26 dječaka i djevojčica predstavilo se učenicima Prve osnovne škole Srebrenica.

„Moja uloga je uloga djevojčice Tanje, u nju je zaljubljen Jovica, a njoj se sviđa najbolji matematičar u školi - Srđan, a u nju su zaljubljeni skoro svi dječaci. Predstava mi se dopada jer je tinejdžerska, spajamo glumu i muziku“, rekla je o svojoj ulozi Sofija Milutinović.

Na pitanje koliko je kulturnih sadržaja u malim sredinama i o zainteresovanosti publike, reditelj mjuzikla je rekao:

„Trudimo se, živimo u malim sredinama, ali trudimo se da što više nekih sadržaja ponudimo, da obezbijedimo narodu koji tu živi da se makar na trenutke osjeti ispunjenije, srećnije, zadovoljnije, to nam je neka misija. Djecu učimo od malih nogu da učestvuju, da dolaze na predstave, nije sjajno, ali trudimo se, i na tom entuzijazmu i energiji koju imamo, zajedno sa djecom, pokušavamo da prenesemo na njih i vidimo dosta pozitivne reakcije. Nije sjajno, ali borimo se, valjda je to smisao svega ovoga“, dodao je Renovčević.

U četvrtak će ovaj mjuzikl biti izveden i u Bratuncu.