„Kulturni nokaut“ – 17.6.2019. – Gošća Violeta Radić

U današnjoj emisiji „Kulturni nokaut“ ugostili smo Violetu Radić, kojoj je Društvo bibliotekara RS dodijelilo povelju „Đorđe Pejanović“ za najboljeg bibliotekara u 2018. godini. Violetu su za ovu povelju predlažile kolege iz njenog matičnog područja, odnosno područja Matične biblioteke Zvornik.
„Imponuje kada te kolege preporuče i prepoznaju tvoj rad. Ovo je na neki način i kruna tog mog desetogodišnjeg rada, to je za mene podsticaj da nastavim, ako ne bolje onda isto, da se kroz aktivnosti biblioteke angažujem kao bibliotekar, kao što se i angažujem, i ne samo ja nego i moje kolege, da promovišemo bibliotečku i muzejsku djelatnost i da jednostavno promovišemo kulturnu baštinu opštine Srebrenica. Ja volim da čitam, i da se družim sa knjigom, posjećivala sam biblioteku oduvijek. Za ovih deset godina koliko radim u Srebrenici i jednu godina kao pripravnik u Bratuncu vidjela sam da bibliotekarstvo nije samo izdavanje knjiga. Tu je i svakodnevna komunikacija sa čitaocima i aktivnosti koje se redovno održavaju. Posljednjih godina, i moje kolege i ja trudimo se da aktivnosti biblioteke u budu fokusirane na privlačenje mladih, kako bi biblioteka postala mjesto gdje se oni lijepo osjećaju. Kroz čitanje dolazimo do saznanja, mnogo knjiga može da doprinese da dođemo do rješenja nekog našeg problema, da se neka nervoza umanji i da uz izmišljene junake oživimo taj neki drugi svijet i uđemo u taj neki drugi svijet.
Druženje sa knjigom neće nam odmoći, može nam samo pomoći. Čitajući, mi mnogo više saznajemo i obogaćujemo svoj fond riječi. To je ono što kroz svoj rad pokušavam prenijeti našim korisnicima“, istakla je Violeta.
Čestitamo! Violeti i Biblioteci želimo još ovakvih povelja.