Kristina i Aldijana: Zadovoljne smo, hoćemo i zlato na prvenstvu Bosne i Hercegovine

23.02.2022 Piše: urednik
Kristina Stanojević i Aldijana Salihović

Gošće Teme dana našeg radija danas su bile karatistkinje KK Želja Ipon Srebrenica – Kristina Stanojević i Aldijana Salihović. Klub iz Srebrenice je na prvenstvu Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore osvojio pet medalja i odlično šesto mjesto u konkurenciji 42 ekipe.

Kristina u juniorskoj i Aldijana u kadetskoj konkurenciji su stigle do pojedinačnih zlata u Katama, a kao dio tima sa Merjemom Peštalić i do timskog.

-Bavim se karateom deset godina. Na prvenstvu Republike Srpske osvojila sam zlato u juniorskoj kategoriji. Bilo nas je ukupno deset, što je veoma jaka konkurencija. Ponovo smo bile najbolje i u ekipnom takmičenju. Tu smo nas tri višestruke prvakinje Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a to takmičenje nas tek očekuje. Bile smo, takođe, šampionke Balkana u Beogradu, učestvovale smo i na Evropskom prvenstvu u Finskoj. Za ekipne Kate najvažnija je sinhronizacija, dok se u finalu radi i bunkai, odnosno simuliramo međusobnu borbu. Trudimo se i da pomognemo treneru i već polako radimo sa najmlađim članovima- istakla je Kristina Stanojević.

-Treniram karate šest godina. U mojem kadetskom uzrastu bile su 22 takmičarke. Desilo se da smo do finala stigle ja i moja drugarica iz kluba Merjema Peštalić. Na kraju sam osvojila zlato, a ona srebro, a Kata tim je odbranio titulu. Očekuje nas prvenstvo Bosne i Hercegovine, gdje se nadamo novim najsjajnijim medaljama. Imamo veliku podršku našeg trenera Kristine Marinković. Pred važna takmičenja mnogo radimo, ali uspjevam da to sve uskladim sa školskim obavezama- dodala je Aldijana Salihović.

Naše sagovornice su još naglasile da im karate omogućava da putuju i upoznaju nove države i ljude, što je posebna draž sporta.

Petu medalju na prvenstvu Republike Srpske za Želja Ipon je osvojio Ajdin Begić i to bronzu. Osim prvenstva Bosne i Hercegovine, karatiste srebreničkog kluba očekuju i razni turniri tokom narednog perioda.

Piše: M.V.