KRAJ I ZA NOLETA!!!

08.08.2016 Piše: 88fuhu

Najbolji teniser sveta eliminisan već u prvom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Novaka Đokovića pobedio Huan Martin del Potro 7:6, 7:6.

Osvojio je Novak Đoković gotovo sve što je mogao u tenisu. Posle Rolan Garosa želeo je i trofej na Olimpijskim igrama, koji mu nedostaje.

Ali...

Turnir u Riju najbolji igrač sveta završio je već u prvom kolu!

Gubio je Nole velike mečeve, ali retko smo mogli da ga vidimo da sa plačući napušta teren. U Riju suze nije mogao da sakrije. Dok ga je publika sa Centralnog stadiona pratila ovacijama i aplauzom na putu ka svlačionici, Nole je jecao i rukama brisao suze. Ni u najgorim snovima nije mogao da zamisli da će već u prvom kolu završiti nastup u singlu.

Takmičenje nastavlja Huan Martin del Potro. Zasluženo! Bez ijedne mrlje. Argentinac je igrao perfektno, možda i najbolji tenis u životu, tako da je za dva sata i 29 minuta velike borbe stigao do 2:0, a oba seta je dobio u tajbrejku - 7:4 i 7:2.

Nije bilo brejkova, dok o odnosu snaga na terenu najbolje govori daleko veći broj vinera i manji broj neiznuđenih grešaka argentinskog tenisera, kao i podatak da najboljem igraču planete nije dozvolio nijednu brejk loptu, pa čak ni da ga ozbiljnije ugrozi. Ni Delpo nije oduzeo servis Đokoviću, a za to je imao šansu čak sedam puta.

Nažalost, odlučujuće gemove Del Potro je igrao savršeno i prilično rutinski ih završavao.

Po redu 15. duel dvojice tenisera okončan je četvrtom pobedom "gaučosa", koji je, zanimljivo, treći put dobio Đokovića braneći boje Argentine. Pobedio ga je u Londonu u borbi za bronzu, kao i godinu dana ranije i Kombank areni, gde je sa Argentinom nastupao u Dejvis kupu. Doduše, Đoković je tada predao meč zbog povrede.

Povreda je imao i Del Potro. Previše tokom karijere i upravo zbog poslednje je dugo pauzirao, tako da je tek 145. igrača na ATP listi. Po kvalitetu i načinu na koji igra, sigurno je, pripada samom svetskom vrhu.

U nedelju uveče bio je fenomenalan, sa gomilom preciznih i neverovatno snažnim forhendima, koje je u većini slučajeva Đoković samo pogledom mogao da isprati.

Publika na stadionu bila je naklonjena Novaku, davala mu je ogromnu podršku, snagu, ali i to nije bilo dovoljno da podigne nivo igre velikog šampiona. Nije mu bilo veče i tek na momente je uspevao da odigra u svom stilu. Međutim, kao po pravilu, Delpo je odmah odgovarao u istom stilu, na zadovoljstvo velikog broja Argentinaca.

Đoković je završio turnir i Srbija već posle prvog kola nema nijednog predstavnika u singlu, a imala ih je petoro (Viktora Troickog, Jelenu Janković - odustala zbog povrede, Anu Ivanović i Aleksandru Krunić). Novaku sada ostaje prilika da se u dublu sa Nenadom Zimonjićem domogne medalje, ali je pitanje da li će imati snage da se vrati posle ovog šokantnog poraza.

izvor:

mondo.rs