Košarkaši Bratunca od subote će u Vršcu ,,brusiti'' formu

03.09.2020 Piše: urednik

Košarkaši Bratunac TRB-a će pripreme za novu sezonu ,,izmjestiti'' iz Bratunca od subote 5. septembra do petka 11. septembra. U tom periodu boraviće u Vršcu, gdje su zakazane i dvije kontrolne utakmice. Prva je već 5. septembra protiv domaće ekipe KK Vršac (bivši Hemofarm - pobjednik ABA lige 2005.),  a nekoliko dana kasnije bratunački tim očekuje i duel protiv Vojvodine iz Novog Sada.

Po povratku u Bratunac, na programu su još tri pripremne utakmice: sa Slobodom iz Tuzle (14. septembar), Zlatiborom i 19. septembra zakazan je meč u kojem će rival biti bijeljinska Budućnost.

Danas je u prostorijama KS Bosne i Hercegovine održano žrijebanje za novu sezonu. U žrijebu se našlo 14 ekipa. Bratunac bi ponovo trebalo da počne sezonu u Donjem Vakufu, utakmicom protiv Proma, kao i prošle sezone. Predstavnici KK Bratunac TRB nisu prisustvovali izvlačenju, poštujući uputstva KS Republike Srpske. Na izvlačenju se nije pojavilo još nekoliko ekipa.

Cijeli problem je nastao zbog želje tri kluba koji su članovi ABA 2 lige da budu oslobođeni učešća u prvom dijelu šampionata, kako bi u tom periodu igrali samo na jednom ,,frontu'' ili da u prvom dijelu takmičenja nastupa i aktuelni šampion Igokea. Pošto će Igokea naredne sezone igrati ABA 1 ligu i FIBA Ligu šampiona ili FIBA Evrokup, stav svih ostalih klubova, izuzev tri člana ABA 2 lige, bio je da nije moguće da jedan klub igra istovremeno u tri takmičenja. Takođe, klubovi koji nisu članovi ABA karavana insistirali su da ova tri kluba iz ABA 2 nastupaju u prvoj fazi takmičenja i da u suprotnom liga nema smisla.

Vidjećemo u narednom periodu kako će se situacija razvijati, a početak sezone zakazan je za 3. oktobar.

Piše: M.V.