Košarkaši Bratunca krenuli u misiju zvanu ,,Sezona 2020/2021“

Više od pet mjeseci nakon prekida prošle sezone, uzrokovanog epidemijom koronavirusa, košarkaši KK Bratunac TRB ponovo su u trenažnom procesu. Danas je izvršena prozivka i odrađen prvi trening.

Trener Ognjen Radić imao je na raspolaganju jedanaest košarkaša na prvom treningu. Od igrača koji su nosili dres Bratunca u sezoni 2019/2020 u ekipi su ostali Radenko Pilčević i Dejan Ćup, uz omladince Mladena Miloševića, Miloša Šarenca i Mihajla Lukića. Od novajlija tu su: Marko Rikalo, Aleksandar Danilović, Nikola Tadić, Nikola Petrović, Matija Žunić i Stevan Jeremić. Rikalo je došao iz Leotara, kao najbolji strijelac lige iz prethodne sezone, Danilović i Žunić stižu iz Zrinjskog, Tadić je prošle godine igrao za Rustavi u Gruziji, Petrović je nastupao za Železničar iz Čačka, dok Jeremić dolazi sa koledža Južni Ilinois. Prozivci je prisustvovao još jedan mladi košarkaš, Miloš Ilić, ali on još uvijek nije u trenažnom procesu.

,,Najvažnije je da svi budemo zdravi i da sa te strane sve prođe bez problema. Što se tiče pripremnih mečeva, za sada smo zakazali po dva duela sa Zlatiborom i Radnikom. Vidjećemo kako će se pripreme razvijati, pa ćemo u hodu dogovarati nove kontrolne utakmice“ istakao je trener Bratunac TRB-a Ognjen Radić.

Novi kapiten ekipe je Radenko Pilčević, a njegov zamjenik Dejan Ćup. Stručni štab je ostao nepromijenjen, jer će uz trenera Radića i dalje raditi Jugoslav Petrić i Miloš Deurić.

Prethodnu sezonu koja je prekinuta Bratunac TRB završio je na petom mjestu, odmah iza članova ABA i ABA2 lige. Što se tiče sezone koja je pred nama uskoro treba da bude poznat format i broj ekipa koje će učestvovati.

Srećno momci, naprijed Bratunac!

Piše: M.V.