Konstitutivna sjednica SO Vlasenica

U Vlasenici je danas održana konstituivna sjednica SO Vlasenica na kojoj su potvrđeni mandati odbornicima i izabrano rukovodstvo i radna tijela skupštine. Novi predsjednik lokalnog parlamenta je Goran Đurić, dosadašnji zamjenik načelnika ove opštine. Za Đurića, koji je bio prijedlog SNSD-a, glasalo je 11 odbornika, 5 odbornika svoj glas je dalo protivkandidatkinji Neveni Vuković ispred SDS-a, dok su 3 glasačka listića proglašena nevažećim. Funkciju potpredsjednika Skupštine opštine u naredne četiri godine obavljaće Mile Zoranović.

„U svom radu maksimalno ću se truditi da izvršavam sva prava i obaveze koje proizilaze iz Statuta Opštine Vlasenica, našeg poslanika i drugih zakona i akata koji su vezani za rad SO Vlasenica. Maksimalno ćemo se truditi da prije svega da radimo na donošenju politika i svih onih razvojnih programa koji će uticati na poboljšanje ekonomskog statusa svih građana opštine Vlasenica, prije svega kada je u pitanju zaposlenje, razvoj, dakle dovođenje raznih investitora u opštinu Vlasenica. To će biti prioritet u našem radu“ , izjavio je novoizabrani predsjednik SO Vlasenica Goran Đurić.

Načelnik Kraljević istakao je zadovoljstvo povodom imenovanja novog predsjednika Skupštine opštine.

„Gospodin Goran Đurić zaslužio je tu poziciju. Neko ko je svojim  dugogodišnjim radom u Vlasenici doprinijeo napretku naše lokalne zajednice. Nadam se da će ova skupštinska većina nastaviti da radi tamo gdje stao prethodni saziv. Cilj nam je da naša lokalna zajednica izađe iz reda nerazvijenih opština i apsolutno vjerujem da ćemo posle ove 4 godine biti u redu razvijenih opština“ , zaključio je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Novi skupštinski saziv čini 9 odbornika SNSD-a, 3 odbornika SDS-a, po 2 odbornika Socijalističke partije i SDA, i po jedan iz Ujedinjene Srpske, Demokratskog narodnog saveza i Narodnog demokratskog pokreta.