Konstitutivna sjednica SO Bratunac

Danas je u skupštinskoj sali u Bratuncu održana konstitutivna sjednica SO Bratunac na kojoj je usvojen Nacrt Budžeta za 2021.godinu, u iznosu od 13 741 000 KM. Skupštinsku većinu činiće 18 odbornika. 6 odbornika SNSD-a, 3 Ujedinjene Srpske, po 2 SDS-a, SPS-a, i stranke „Zajedno za Bratunac“ i po 1 odbornik PDP-a, Narodnog Demokratskog pokreta i Saveza za novu politiku.

Do izbora rukovodstva SO, konstitutivnu sjednicu je vodilo Radno predsjedništvo u sastavu: Nedeljko Miladinović, najstariji odbornik, te Miladin Radović i Krsto Grujičić, kao dva najmlađa odbornika. Za novog predsjednika SO Bratunac izabran  je Radoslav Jovanović. Kako Jovanović nije imao protivkandidata, uslijedilo je glasanje da li odbornici usvajaju njegovu kandidaturu. 19 odbornika glasalo je ZA, 1 je bio protiv, dok 5 odbornika nije pristupilo glasanju.

„Drago mi je da sam uspjeo da ujedinim sve suprostavljene blokove. Dobio sam podršku od svih političkih partija, kako na državnom nivou tako i opoziciji. Nadam se da ćemo u budućnosti moći mnogo uspješnije da sarađujemo, provodimo odluke i imaćemo rješenja mnogo bolja za građane Bratunca, nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu“ , rekao je novoizabrani predsjednik SO Bratunac, Radoslav Jovanović.

Funkciju potpredsjednika SO Bratunac obavljaće Vidoje Zarić za koga je glasalo 16 odbornika, 4 glasa otišla su Petku Rankiću ( koji se ranije obratio odbornicima da povlači kandidaturu i pozvao ih da ne glasaju za njega), a preostalih 5 listića proglašeni su nevažećim.

„Mislim da ćemo dosta doprinijeti za dobrobit građana Opštine Bratunac. Ovo je malo šira koalicija koja će činiti skupštinsku većinu. Mislim da će efikasno ići Skupštine i svi zajedno treba da se borimo da bude bolje svim našim građanima“ , dodao je Vidoje Zarić, potpredsjednik SO Bratunac.

Načelnik Opštine, Srđan Rankić izrazio je nadu da će novi skupštinski saziv, sa njim u saradnji raditi u korist svih građana Bratunca i potvrdio usvajanje Nacrta Budžeta za 2021. godinu.

„Imam plan za ovaj mandatni period što se tiče razvoja Bratunca. Ova skupštinska većina je to podržala i mislim da ćemo imati fer i korektnu saradnju. Svi su se usaglasili da danas na sjednici budu donošenje odluke o Nacrtu Budžeta za 2021. godinu. Odjeljenje za finansije je pripremilo taj Nacrt a Ministarstvo  finansija je dalo saglasnost. Već na prvoj redovnoj sjednici bi mogli da usvojimo taj dokument“, kazao je Rankić.

Načelnik Odjeljenja za finansije biće Radmila Nikolić, funkciju načelnika Odjeljenja za privredu obavljaće Šefko Karić, funkciju načelnika za opštu upravu vršiće Branisalv Mićić, dok će Milica Lazić biti načelnik Odjeljenja za urbanizam. Vršilac dužnosti sekretara Skupštine opštine je Aleksandar Zekić.

Za zamjenika načelnika izabran je Branislav Trišić.