KK “Bratunac TRB“ počinje sezonu u Ligi 12

Nakon više od četrdeset dana priprema KK “Bratunac TRB“ danas započinje svoju drugu sezonu u košarkaškoj “Ligi 12“ BiH. Prvu utakmicu odigraće u gostima, kod novajlije u ligi, ekipe KK “Promo“ iz Donjeg Vakufa.

Bratunačka ekipa je poprilično “renovirana“. Došlo je pet novih igrača: Pilčević, Vučićević, Hlučoveki, Ćup i Long. Radenko Pilčević je stigao iz “Lovćena“, Goran Vučićević iz slovačke ekipe “Iskra Svit“, Malik Hlučoveki i Brajan Long su rukiji sa “Emporia stejta“, odnosno “Meri Hardin-Bejlor“ univerziteta, dok je “stari znanac“ bratunačke publike Dejan Ćup došao poslije odlične sezone u mostarskom “Studentu“.  Od košarkaša iz prošle sezone tu su Mladen Pantić, DeMarko Foster i kapiten Nemanja Pavlović. Tim kompletiraju omladinci, koji su ponikli u redovima “Bratunca“.

Što se tiče kluba iz Donjeg Vakufa,  on je prošle godine bio najbolji u A1 ligi i po prvi put će igrati u ovom rangu takmičenja. Najzvučnija pojačanja su Amerikanac Ervin Karbl Li i Imran Fazlić. Prvi je bivši igrač “Fort Vejn Med Entsa“, filijale NBA franšize “Indijana Pejsers“, u američkoj razvojnoj “G“ ligi. Fazlić je prošle sezone nastupao u Bratuncu, kao kapiten “Vogošće“. Tu je još nekoliko novih igrača: Sedlarević, Karavdić, itd.

Meč počinje u 19 časova, uz prenos na Jutjub kanalu KSBiH.

Želimo bratunačkim košarkašima mnogo uspjeha u predstojećoj sezoni!

Piše: M.V.