KK BRATUNAC TRB NASTAVLJA AKTUELNU SEZONU!

Sastanak Predsjedništva KK Bratunac

Na današnjem Predsjedništvu košarkaškog kluba Bratunac dogovoreno je da se tekuća sezona nastavi, po mogućstvu sa istim igračima, a da se nakon završetka takmičenja na Skupštini kluba odredi da li će klub i dalje biti dio prvenstva Bosne i Hercegovine.

Načelnik Srđan Rankić dao je garancije da će sve obaveze za aktuelnu sezonu biti izmirene.

– Imali ste prilike da čujete u poslednjim izjavama koje sam ja dao, a vezane su za slabije punjenje budžeta i lošu finansijsku situaciju, kako smo morali da pravimo uštede u svim sferama života. Samim tim je obuhvaćen i klub pa zbog toga nismo mogli da planiramo da izdvojimo 259 hiljada maraka, kao što je to učinjeno prethodne godine. Tu je došlo do nesuglasica, jer većinu igrača klub ima na ugovoru, isplaćuju se plate za te ljude i veliki su troškovi. Moj lični stav je da u budućnosti broj tih ugovora smanjimo, da smanjimo troškove i da nastavak rada kluba organizujemo sa našom djecom, odnosno igračima iz našeg grada. Na današnjem sastanku sam tražio, odnosno moj stav je bio, da klub treba da završi ovu takmičarsku sezonu i da vidimo šta je to od obaveza klub stvorio na dan 17.03. i koliko će to iznositi do završetka takmičenja. Tražio sam od kluba: zapisnik i rješenje Poreske uprave o zadnjoj kontroli koja je bila, spisak plata i ugovore koje su imali sa igračima za 2019. i 2020. godinu, spisak stipendista za 2019. i 2020. godinu, specifikaciju nematerijalnih troškova za ove dvije godine (cirka su iznosili 50.000 KM), spisak djece iz Bratunca po selekcijama i iznos članarine koju uplaćuju i presjek obaveza. Imaćemo nakon završetka sezone obavještenje KS BiH da zbog nedostatka finansijskih stredstava najvjerovatnije nećemo moći učestvovati u daljem takmičenju Premijer lige. Po završetku takmičenja tražio sam da se održi Skupština kliuba i tada ćemo donijeti odluke o daljem učešću u takmičenjima. Svima nam je cilj da klub opstane, da izmirimo obaveze i da stvorimo uslov za našu djecu da se takmiče u rangu za koji su sposobni. Najbitnije je da vidimo šta se duguje i da se to plati, jer je garancije za rad kluba dala Opština, odnosno moj prethodnik, tako da su to obaveze za koje garantuje Opština i biće izmirene. Nikome nije cilj da se KK Bratunac ugasi, svima nam je cilj da tu dolazi preko 200 naših dječaka i to će u budućnosti tako da bude. Činjenica je da Opština Bratunac nije tako finansijski moćna da finansira profesionalne klubove. Mi možemo da finansiramo sve amaterske klubove, da uključimo našu djecu, da se sklone sa ulice, da se posvete sportu- rekao je načelnik Srđan Rankić.

Naredni meč na programu je za vikend u Trebinju.

– Jako korektan sastanak, ovako je trebalo da bude i ranije, da činjenicama i o konkretnim stvarima razgovaramo i da se sve objasni. Načelnik je obećao da ćemo završiti sezonu sa postojećom ekipom. Mi bismo trebali da otputujemo u Trebinje normalno, da do kraja ove sezone funkcionišemo normalno, kao i do sada. Za ubuduće ćemo se dogovarati dalje, Opština i načelnik su tu i oni će da kažu šta mogu, a šta ne- dodao je Dane Dragičević, sportski direktor KK Bratunac TRB.

Bratiunački tim je matematički obezbijedio opstanak u ligi iz koje ispada jedan tim, a trenutno su na skoru 8-11.

Piše: M.V.