Kako će izgledati nova školska godina?

Iako školska godina treba da počne za nešto manje od tri sedmice, još uvijek ne postoje zvanični podaci o tome na koji način će nastava biti organizovana. Špekulacije su mnogobrojne, od toga da će nastava biti tradicionalno organizovana, do toga da su online časovi već snimljeni. Iz  Republičkog pedagoškog zavoda poručuju da još nije sa sigurnošću utvrđeno kako će nastava biti održavana.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović izjavio je da se nastava priprema kao da će početi u školskim klupama, što je kako kaže cilj, jer škola ne predstavlja samo obrazovnu, nego i vaspitnu ustanovu za šta je neophodno fizički biti prisutan u školi i biti u kontaktu kako sa nastavnicima i vaspitačima, tako i sa vršnjacima. Ipak, kaže ukoliko se procjeni da je najbolje da se nastava održava na daljinu, neće biti nikakvih problema oko organizacije.

O načinu organizovanja nastave razgovarali smo  sa direktorom JU SŠC „Srebrenica“ Momčilom Cvjetinovićem koji nam je rekao da su škola i nastavnici spremni za novu školsku godinu.

„Još uvijek su mnoge stvari novina i neizvjesne. Koristićemo stečena iskustva za narednu školsku godinu koja smo stekli od polovine  marta. Školsku godinu ćemo početi redovno kao i prethodne godine, pa ćemo pratiti situaciju. U tehničkom smislu, to će biti veoma teško ali ćemo savladati i taj problem. Za sada imamo samo preporuke iz Ministarstva, ali nemamo zvanične informacije. Pretpostavlja se da će se kombinovati svi vidovi nastave.“, izjavio je Momčilo Cvjetinović, direktor JU SŠC “ Srebrenica“.

Direktor Cvjetinović dodao je još i to da će biti obezbjeđeni toplomjeri i sve što je neophodno za prevenciju pojave korona virusa u školi. Kako su nam rekli i direktori ostalih škola sa područja Bratunca i Srebrenice, još uvijek čekaju zvanične informacije, a nadaju se da će u toku naredne sedmice biti dostupno i zvanično obavještenje o načinu organizovanja nastave.

Piše: M. U.