Kafe bar Pekam pobjednik Poletovog turnira

15.01.2023 Piše: urednik
Pekam

Kafe bare ''Pekam'' , vlasnika Predraga Antonića, osvojio je prvo mjesto na tradicionalnom Novogodišnjem turniru FK Polet.

Oni su u finalu savladali ''Pumpe Rankić'' sa 3:1.

-Prezadovoljni smo, imali smo tri meča u grupi i dva u završnici. Ova ekipa igra zajedno desetak godina, a već smo osvojili turnir u Ljuboviji početkom godine i igrali na još nekoliko turnira. Ovakvi turniri su dobri i za održavanje forme pred nastavak fudbalske sezone - rekao je Draško Kuljanin, član pobjedničkog tima (Pekam).

-Ostaje žal za izgubljenim finalom, ali nismo nezadovoljni, jer smatram da smo dobro odigrali. Nedostajalo nam je nekoliko igrača, a u finalu i nije bio toliko ubjedljiv poraz protiv odličnog protivnika. Najvažnije je da smo svi zdravi i da se niko nije povredio - istakao je Slaviša Ćirković, član drugoplasirane ekipe (Pumpe Rankić).

Turnir FK Polet ima dugu tradiciju, koja je počela još 1994. godine. Tradicionalno na turniru se proglašava i najbolji fudbaler Poleta za prethodnu godinu, a to je ovoga puta Mile Novaković.

-Ovo je 27. turnir, samo dva puta ga nismo održali od 1994. - jednom zbog korone, a jednom zbog problema sa dvoranom. Ponosni smo što na turniru nije bilo sukoba i sve uvijek protiče u skladu sa fer-plejom. Svake godine imamo goste iz Ljubovije, Milića i drugih mjesta. Što se tiče Poleta, cilj nam je da u proljećnom dijelu sezone napadnemo prvo mjesto Područne lige - prokomentarisao je Marko Cvjetinović iz FK Polet.

Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 7 ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe, pa se od polufinala igrala ''nokaut'' faza.

Piše: M.V.