Juniori Bratunca za vikend na polufinalnom turniru Republike Srpske

Foto: KK Bratunac TRB

Juniorska selekcija KK Bratunac TRB, predstojećeg vikenda, učestvovaće na polufinalnom turniru prvenstva Republike Srpske. Rivali će im biti Radnik (Bijeljina), Slavija (Istočno Sarajevo) i Mladost (Gacko). Domaćin takmičenja biće poznat u četvrtak. Dva prvoplasirana tima obezbijediće mjesto na finalnom turniru.

Sistem takmičenja je takav da se igraju turniri istočnog i zapadnog dijela Republike Srpske, sa kojih će pobjednici i drugoplasirani kasnije odmjeriti snage na završnom događaju.

U prvom dijelu klubovi su se nadmetali na nivoima užih regija, a bratunački juniori, koje predvodi Jugoslav Petrić, su plasman u ovu fazu obezbijedili sa dvije pobjede nad zvorničkim KK Drina Princip (76:61 i 71:69).

Ova ekipa je veoma mlada i ima samo jednog igrača koji je ,,izlazno“ godište (2002). To je Mihajlo Lukić, koji je bilježio nastupe i u seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine. Uz njega, prošle sezone, značajnije minute imali su Miloš Ilić i Miloš Šarenac, dok su dio seniorskog tima u jednom trenutku bili i Ivan Dragičević, Milan Mlađenović i Đorđe Nikolić. Za sve njih, to je bilo važno iskustvo.

Piše: M.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *