Izvještaj o sniježnim padavinama na području opštine Srebrenica u 8 sati

SrebrenicaPrema podacima kojima raspolaže Služba civilne zaštite Opštinske uprave opštine Srebrenica, visina sniježnog pokrivača u urbanom/gradskom dijelu opštine je od 10 do 15 cm, a u brdsko-planinskim dijelovima opštine visina sniježnog pokrivača je 40-50 cm. Mjestimično, u brdsko-planinskim predjelima opštine visina sniježnog pokrivača je veća od 50 cm zbog sniježnih nanosa (dijelovi Mjesnih zajednica Luka, Skenderovići, Podravanje, Radoševići, Brežani, Krnjići, Osatica, Sućeska, Viogor i Toplica).

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica, usljed obilnih sniježnih padavina došlo je do prekida u redovnom snadbijevanju električnom energijom većine naselja na području opštine Srebrenica. Uposlenici Elektrodistribucije Srebrenica su na terenu te se saniraju nastali kvarovi na elektromreži.

Prema podacima iz JKP „POLET„ Srebrenica snadbijevanje vodom grada i prigradskih naselja je uredno. Također, snadbijevanje vodom u Mjesnoj zajednici Skelani je uredno i nisu evidentirani kvarovi na vodovodnoj mreži.

Tokom dana od strane Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštinske uprave opštine Srebrenica koje je zaduženo za nadzor nad zimskim održavanjem lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Srebrenica dobit ćemo tačne informacije o vremenu i dinamici čišćenja lokalnih i nekategorisanih puteva budući da su isti neprohodni (pogotovo u brdsko planinskim dijelovima opštine).

Tokom poslijepodnevnih sati dana 26.12.2020.godine stupili smo u kontakt sa Predsjednikom Savjeta Mjesne zajednice Luka od kojeg smo dobili informaciju da područje Mjesne zajednice nema uredno snadbijevanje električnom energijom, da su lokalni putevi neprohodni, te da nema ugroženog stanovništva. Tokom jutarnjih sati dana 27.12.2020.godine, nismo uspjeli stupiti u kontakt sa Predsjednikom Savjeta Mjesne zajednice Luka iz razloga što je na području Mjesne zajednice došlo do prekida u snadbijevanju signalom mobilne telefonije.

Tokom jutarnjih sati od strane stanovništva sa područja naše lokalne zajednice nismo imali poziva, kao ni informacija o eventualno ugroženom stanovništvu usljed snijega i sniježnih padavina, te o potrebi za intervencijom u svrhu transporta bolesnih osoba do Javne zdravstvene ustanove „Dom zdravlja„ Srebrenica ili potrebi za dostavljanjem lijekova. Ukoliko se ukaže potreba blagovremeno ćemo reagovati te u skladu sa mogućnostima doći do svih onih kojima je pomoć neophodna.

Trenutno na području naše opštine preovladava oblačno vrijeme bez padavina.

Za sve eventualne promjene kao i za stanje na području naše opštine po pitanju snijega i

sniježnih padavina bit će te blagovremeno obavješteni.

S poštovanjem.

Obrađivač: Hasudin Mustafić

DOSTAVLJENO:

1.Naslovu i,

2.a/a. Načelnik odjeljenja

Bego Bektić