Izvještaj o sniježnim padavinama na području opštine Srebrenica u 08:00 sati

SrebrenicaPrema podacima kojima raspolaže Služba civilne zaštite Opštinske uprave opštine Srebrenica, visina sniježnog pokrivača u urbanom/gradskom dijelu opštine je od 10 do 15 cm, a u brdsko-planinskim dijelovima opštine visina sniježnog pokrivača je 40-50 cm. Mjestimično, u brdsko-planinskim predjelima opštine visina sniježnog pokrivača je veća od 50 cm zbog sniježnih nanosa (dijelovi Mjesnih zajednica Luka, Skenderovići, Podravanje, Radoševići, Brežani, Krnjići, Osatica, Sućeska, Viogor i Toplica).

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica,trenutno su bez električne energije naselja u Mjesnim zajednicama Podravanje, Toplica, Osatica, Radoševići, Ratkovići i Sućeska. Uposlenici Elektrodistribucije Srebrenica su na terenu, te se saniraju nastali kvarovi na elektromreži.

Prema podacima iz JKP „POLET„ Srebrenica snadbijevanje vodom grada i prigradskih naselja je uredno. Također, snadbijevanje vodom u Mjesnoj zajednici Skelani je uredno i nisu evidentirani kvarovi na vodovodnoj mreži.

Tokom dana od strane Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštinske uprave opštine Srebrenica koje je zaduženo za nadzor nad zimskim održavanjem lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Srebrenica tokom poslijepodneva dana 27.12.2020.godine očišćeni su sljedeći lokalni putni pravci:Žutica-Sućeska-Srebrenica, Spasin do-Žedanjsko-Žutica, Johovača-Meraje-Podgaj, Nika-Vučevac, Viogor-Lipovac, Bajramovići-Kutlići, Kazani-Mjeršci-Kovačice, Podravanje-Luka-Krušev do, Ljubisavići-Pusmulići-Orahovica, Okolišta-Kazani, Zeleni Jadar-Slapovići i lokalni putni pravci u Mjesnoj zajednici Potočari. Dana 28.12.2020.godine planirano je čišćenje ostalih lokalnih putnih pravaca u Mjesnim zajednicama Podravanje, Radoševići i Sućeska.

Stupili smo u kontakt sa stanovnicima Mjesne zajednice Luka od kojih smo dobili informaciju da područje Mjesne zajednice nema uredno snadbijevanje električnom energijom i signalom mobilne telefonije, da je lokalni putni pravac Podravanje-Luka-Krušev do prohodan, te da nema ugroženog stanovništva.

Prema informacijama iz Javne ustanove „Prva osnovna škola„ Srebrenica, evidentirana su kašnjenja učenika na nastavu u Područnom odjeljenju Javne ustanove „Prva osnovna škola„ Srebrenica u naselju Osmače.

Tokom jutarnjih sati od strane stanovništva sa područja naše lokalne zajednice nismo imali poziva, kao ni informacija o eventualno ugroženom stanovništvu usljed snijega i sniježnih padavina, te o potrebi za intervencijom u svrhu transporta bolesnih osoba do Javne zdravstvene ustanove „Dom zdravlja„ Srebrenica ili potrebi za dostavljanjem lijekova. Ukoliko

se ukaže potreba blagovremeno ćemo reagovati te u skladu sa mogućnostima doći do svih onih kojima je pomoć neophodna.

Trenutno na području naše opštine preovladava oblačno vrijeme bez padavina.

Za sve eventualne promjene kao i za stanje na području naše opštine po pitanju snijega i

sniježnih padavina bit će te blagovremeno obavješteni.

S poštovanjem.

Obrađivač: Hasudin Mustafić

DOSTAVLJENO:

1.Naslovu i,

2.a/a. Načelnik odjeljenja

Bego Bektić