Izbori u Bratuncu: Tri kandidata u trci

Danas su održani lokalni izbori u BiH. Na području opštine Bratunac građani su mogli glasati na 25 biračkih mjesta. Još uvijek očekujemo podatke o izlaznosti. Građani su birali između: Nedeljka Mlađenovića, aktuelnog načelnika, Srđana Rankića i Saliha Dubičića.

U daljem tekstu pročitajte izjave Mlađenovića i Dubičića, koje su nam dali prilikom glasanja.

– Osnovni cilj je da izbori prođu u najboljem redu, da ne bude incidenata. Znamo da je u Bratuncu bila napeta situacija a da se izbori sprovode i u vremenu epidemije koronavirusa. Cilj je da sacuvamo zdravlje građana i da sve mjere budu preduzete. Ja kao kandidat za načelnika pored ostvarenih rezultata u prethodnom periodu, u narednom periodu u saradnji sa Vladom Republike Srpske, Vladom Srbije odnosno savjetom ministara planiramo nekih 250 miliona da se uloži na području opštine Bratunac. Da bi se to moglo realizovati potrebno je i velike veze imati, potrebno je iskustvo, uz kandidovane projekte, mi imamo vec 5-6 takvih projekata. Prioritet broj jedan je da se otvori granični prelaz plus bescarinski promet. To ce biti jedini granični prelaz gdje će biti integrisane obje granice na jednom mjestu. Da se radi bescarinska zona gdje je u toku izuzimanje zemljišta od strane opštine u vrijednosti od 2,5 miliona maraka. Vlada Srbije će finansirati da se to uradi i zaobilaznica, zastita od poplava za cijeli Bratunac kao i mnogi drugi infrastrukturni projekti – prokomentarisao je Nedeljko Mlađenović.

– Danas je dan na kome glasači u Bratuncu biraju svoje rukovodstvo u lokalnoj skupštini, biraju načelnika opštine Bratunac. Mi povratnici Bošnjaci očekujemo dobar rezultat, očekujemo da lista SDA pobijedi na ovim izborima i ako Bog da da poslije izbora možemo raditi projekte i možemo raditi na poboljšanju života gradjana opštine Bratunac – istakao je Salih Dubičić.

Telefonski smo kontaktirali nezavisnog kandidata Srđana Rankića, ali on nije želio da daje izjave dok traje glasanje.

Foto: Srđan Rankić preuzet sa stranice ,,Srđan Rankić naš načelnik“