Из саобраћаја искључено 78 возача због вожње под дејством алкохол

28.07.2021 Piše: urednik
POLICIJA

Полицијска управа Зворник реализовала је протеклог викенда републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање прекршаја у дневним условима употребе сигурносног појаса и дјечије сједалице а у ноћним условима на контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

У оквиру наведене акције 2580 учесникa у саобраћају је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 78 возача утврђено присуство алкохола у организму.

Код 9 возача утврђена је количина алкохола у организму преко 1,5 г/кг, док су санкционисана 3 возача због одбијања тестирања на присуство опојних дрога у организму.

У оквиру наведене акције у дневним условима, њих укупно 64 санкционисано је због не кориштења безбједоносног појаса, док је њих 50 санкционисано због непрописног кориштења сигурносне сједалице и непросисног превожења дјеце.

За вријеме спровођења акције појачане контроле саобраћаја санкционисано је укупно 389 прекршаја, од чега је њих 189 санкционисано по основу чињења других прекршаја по Закону о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Полицијска управа Зворник ће и у наредном периоду наставити са предузимањем низа активности у циљу веће безбједности свих учесника у саобраћају.

 

 

НАЧЕЛНИК ПУ

 

Александар Васиљевић