Isak Džanić pred turnir KFVTK Srebrenica: ,,Očekujemo da pehar ostane kod nas''

19.08.2021 Piše: urednik
KFVTK Srebrenica

Kung Fu Ving Tsun klub Srebrenica u subotu će organizovati tradicionalni turnir, četvrti po redu. Tim povodom u radio programu smo ugostili Isaka Džanića, trenera i osnivača kluba, kao i Emira Džanića, K1 borca iz Njemačke, koji će nastupiti na ovom takmičenju.

Prošle godine turnir nije održan zbog epidemije koronavirusa.

-Prošle godine nismo mogli održati turnir. I ove godine nam situacija i obavezno testiranje stvaraju određene probleme, pa ćemo umjesto 17 klubova učesnika imati 12. Od toga 4 tima su iz Srbije, 2 iz Republike Srpske, a iz Federacije će nam doći 6 ekipa. Mi ćemo imati 14 ili 15 boraca i očekujemo da prelazni pehar za najbolji klub ostane kod nas. Vaganje je zakazano za 8, a glavni dio takmičenja počinje u 10 časova. Moram reći da smo dobili podršku od Opštine Srebrenica i načelnika Grujičića, zatim od naših dugogodišnjih sponzora, Sehmedina Golubovića, kao  i od kompanije ,,Merdzic Transportation Services''. Svima im se zahvaljujemo. Moram istaći da ćemo tek sutra znati da li će publika moći da prisustvuje - rekao je Isak Džanić.

Dvadesetogodišnji kik-bokser Emir Džanić imao je želju da se oproba i u ovom sportu.

Duže od pet godina bavim se disciplinom K1 u Njemačkoj. Mislim da nije velika razlika u pravilima i da ću se snaći. Od početka godine sam iskazao želju da učestvujem na ovom turniru. Superteška sam kategorija - istakao je Emir Džanić.

Kao i prethodne godine KFVTK Srebrenica je osvojio titulu vicešampiona Bosne i Hercegovine.

Piše: M.V.