Isak Džanić: Glavni cilj seminara je učenje i razmjena iskustava

17.05.2022 Piše: urednik
Isak Džanić - UPSMedia radio

Kung Fu Ving Tsun klub Srebrenica biće u subotu domaćin međunarodnog seminara, na kome će učestvovati eminentni stručnjaci iz više država. Događaj će biti organizovan u prostorijama Prve osnovne škole Srebrenica. Tim povodom smo u našem radio programu ugostili Isaka Džanića, trenera i osnivača srebreničkog kluba.

-Seminar će trajati jedan dan i u subotu ćemo raditi u više grupa od 10 do 16 časova. Doći će nam važni gosti i neki od najboljih svjetskih Kung Fu Ving Tsun stručnjaka iz Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, kao i treneri iz Banja Luke, Sarajeva...Tu će biti i Siniša Ivanji, pionir ovog sporta u bivšoj Jugoslaviji. Cilj je da unaprijedimo znanja, razmijenimo iskustva i da svi steknemo viša zvanja, ako to zaslužimo.Što se tiče starosne strukture, učestvovaće grupe od najmlađih članova, koji imaju 6-7 godina, pa do već Kung Fu veterana. Velika nam je čast što ovakav događaj organizujemo u Srebrenici- rekao je Džanić

Srebrenički Kung Fu Ving Tsun klub bilježi godinama odlične rezultate.

-Smatram da ovo što postižemo prevazilazi trenutne kapacitete, zaista sam zadovoljan. U septembru ćemo ponovo organizovati naš turnir ,,Srebrenica Open'' što nam je centralni godišnji događaj, uz ovaj seminar koji je vrlo značajan. Na ,,Srebrenica Openu'' očekujemo više učesnika nego prethodnih godina- zaključio je naš gost.

Nekoliko godina uzastopno KFVTK Srebrenica je vicešampion Bosne i Hercegovine, u konkurenciji timova iz mnogo većih gradova.

Piše M.V.