Intervjui sa polaznicima škole

U Bratuncu počinje sa radom Rock Solid Birač koji će ponuditi pet programa, a tridesetak polaznika će imati priliku da uče da sviraju gitaru, bas gitaru, bubnjeve, klavijature ili solo pjevanje. Polaznici imaju velika očekivanja, a iako neki već sviraju, većini je ovo prvo muzičko iskustvo. Pred njima je pet mjeseci intenzivnog rada i druženja.

„ Veoma je bitno da sredine koje su male kao naše imaju da kažem u kulturnim svojim ustanova nešto što je kao rok škola gdje mladi mogu da dolaze, da se edukuju i da se druže.“, izjavio je Obrad Drakulić iz Vlasenice.

„Ja lično planiram da se bavim solo pjevanjem tako da za to sam se trenutno prijavila za tu kategoriju. Smatram da će ovo za sve nas biti jedno veoma značajno iskustvo, da čemo naučiti nešto novo.“, saopštila je Valentina Matić, polaznica ove škole.

Zainteresovanost je velika, kandidata ima više nego mjesta, a škola će im pružiti dobre uslove za rad – nove i dobre instrumente, te rad sa nekim od najboljih muzičara u regiji.

„U narednom periodu ćemo praviti grupe, sekcije znači dijelićemo na više sekcija tako da će iz svake grupe po 2- 3 grupe izlaziti. Solo pjevanje, ako je 6 učenika znači 6 učenika će pjevati u 6 grupa, pa ćemo da kombinujemo da svi sa svima sviraju, da bi što više iskustva stekli za što kraće vrijeme.“, za UPSMedai izjavio je Branislav Šarac koji će držati časove solo pjevanja u ovoj školi.

Rock Solid Birač realizuje Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ zahvaljujući podršci programa BHRI, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj.