Humanitarni koncert za Danijelu – gost našeg radija Nebojša Banduka

Pjevačko društvo “Filip Višnjić“ Bratunac organizuje humanitarni koncert za liječenje naše sugrađanke Danijele Gvozdenović u nedjelju 1. marta od 17 časova u bioskopskoj sali. Tim povodom naš gost bio je Nebojša Banduka iz PD “Filip Višnjić“. Emisiju ste mogli da poslušate danas u 14, umjesto u 11 časova, zbog nestanka električne energije. Zbog toga ćemo emisiju emitovati i sutra u 12.40. Pozivamo još jednom sugrađane da se u nedjelju odazovu u što većem broju.

“Zbog tragedije koja je zadesila porodicu Gvozdenović, bolesti Danijele, a potom i smrti njenog oca Rada, odlučili smo da oragnizujemo humanitarni koncert i na taj način pomognemo ovoj porodici. Pošto mnoge organizacije i firme, uključujući i TRB u kojem radim, organizuju pomoć preko sindikata i mi kao pjevačko društvo smo odlučili da pomognemo. Na koncertu će pored našeg društva “Filip Višnjić“ nastupiti i naši prijatelji iz PD “Sretenje“ Rogatica (muška i ženska grupa), PD “Čiko Radović“ Bijeljina, PD “Zavičaj“ Sokolac (muška i ženska grupa), PD “Zavičaj“ Kravica i PD “Ilijaško-Zeničke regije“. Takođe, nastupiće članovi KUD-a Most Bratunac, etno pjesme će izvoditi Milica Stajić, a učestvovaće i naši guslari Čedomir Pustivuk, Novica Vujadinović i Mlađo Ubiparipović. Ulaz je 3 KM, a svi prisutni koji budu željeli moći će još novca da ubace u kutiju koja će biti na ulazu. Pozvao bih sugrađane da u nedjelju dođu u što većem broju“ rekao je naš gost.

Naši slušaoci su mogli da čuju i neke informacije o samom pjevačkom društvu “Filip Višnjić“.

“Postojimo deset godina, ali smo zvanično registrovani tek godinu i po. U tom periodu smo ostvarili zapažene rezultate. Prošle godine smo dobili veliko priznanje u Aranđelovcu, a ove godine smo pozvani na proslavu Dana državnosti Srbije. Vjerovatno ćemo u narednom periodu gostovati u programu Radio-televizije Srbije. U aprilu ćemo ponovo organizovati naš godišnji događaj u Bratuncu, a trudimo se da što više gostujemo kod drugih društava. Druženje na takvim događajima je bitnije od takmičenja. Narodno pjevanje je veoma važno za srpski narod i identitet i mislim da se treba više pažnje posvetiti tome“ zaključio je Nebojša Banduka.