Gimnazijalci iz Vlasenice učestvovaće na Svjetskoj geografskoj olimpijadi

26.07.2018 Piše: urednik

Filip Stjepanović i Ljeposava Plakalović učenici Gimnazije iz Vlasenice danas će u pratnji profesora geografije, Dragana Ilića otputovati na Svjetsko geografsko prvenstvo koje će se održati u Kanadi u trajanju od 31. jula do 06. avgusta.

Učenici su se vrijedno spremali sa svojim profesorom i za razliku od ostalih učenika za njih rasput još uvijek nije završen. ,,To je najveće svjetsko takmičenje mladih geografa, čast je učestvovati na takvom takmičenju. Naša škola ima  priliku da drugu godinu uzastopno učestvuje na Svjetskoj geografskoj Olimpijadi. U reprezentaciji Bosne i Hercegovine od četiri učenika, dva su iz naše škole, što govori o vrijednosti tih učenika i nadam se da će oni opravdati očekivanje i pokazati se u najboljem svjetlu.“- rekao je Profesor Dragan.

Učenici su se složili da je za njihov uspjeh zaslužan profesor. ,,Tu je profesor koji nam pomaže u svemu i bikvalno da nije njega ne bismo mogli otići na ovo takmičenje“'- rekla je Ljeposava. Iza Ljeposave i Filipa stoji iskustvo, vezano za protekli period. ,,Od ranije imam dvije bronzane medalje na balkanijadama, bezbroj medalja sa regionalnih i sa državnih takmičenja. Učestvovala sam prošle godine na Svjetskoj geografskoj Olimpijadi, ali bila je u Beogradu“- istakla je Ljeposava.

Finansijsku podršku za odlazak na Svjetsko prvenstvo učenici i profesor dobili su od Ministarstva omladine i sporta i Opštine Vlasenica.Učenicima su pružili podršku i građani Vlasenice koji su se pojavili na svirci organizovanoj u jednom lokalu povodom prikupljanja novca za njihovo putovanje.

Maja Davidović