Фудбалери ФK Полет: Сјајна атмосфера у тиму довела до доброг резултата

16.06.2021 Piše: urednik
ФК Полет - УПСРадио

У емисији Добар дан регијо, нашег радија, угостили смо фудбалере Полета: капитена Славка Петровића, Стефана Јеремића и Дарка Станојевића. Тим из Kравице завршио је сезону у Подручној лиги ,,Бирач“ на другом мјесту, са само бодом мање од екипе ФK Бирач Дервента. Сезону су завршили са 14 побједа, ремијем и 3 пораза, а ми смо искористили прилику да рекапитулирамо утиске.

Један од двојице најискунијих играча и капитен тима, у Полету је двије деценије.

– Двадесет година сам у Полету, шеснаест година сам капитен. Ово је најбољи резултат у том периоду. Било је и бољих играча, бољих тимова, али није било бољег резултата. Мислим да је одлична атмосфера довела до тога да будемо конкурентни до посљедњег кола и на крају само за бод да останемо на другој позицији. Дружили смо се након сваке утакмице и то је оно што је специфично за овај клуб. Полет је, углавном млада екипа, ту смо ја и Огњенко Лека од старијих играча, док су већина осталих знатно млађи. Такође, поносан сам што смо најкоректнија екипа лиге, што сви истичу. Ако ме здравље послужи, играћу и наредне године. Честитао бих екипи ФK Бирач на првом мјету и желим им успјех у вишем рангу – рекао је Славко Петровић.

Већини фудбалера из овог клуба фудбал је, прије свега, задовољство и играју јер га воле.

– У Полету сам 5 година, прешао сам из омладинаца Братства. Планирам да ту будем и наредне сезоне. Задовољан сам сезоном, недостајао нам је тај бод, имали смо кикс против Дервенте, који нас је коштао на крају. Сматрам да нам је у прољећном дијелу такмичења утакмица у Скеланима најбоља, када смо у других 45 минута преокренули 0:1 са полувремена. Имали смо проблема са повредама, нарочито јесенас. Теже су се повредили Новаковић и Авдић, имао сам и ја током првенства повреду, на срећу није била теже природе – прокоментарисао је Дарко Станојевић.

– Ово ми је прва полусезона у Полету, јер сам дошао из Губера. Тренер Марко Цвјетиновић ми је дао шансу и мислим да сам је искористио. Значи ми што сам имао прилику да играм у континуитету. Причали смо, на истом мјесту, прије завршна два кола о очекивањима. Ми смо урадили оно што смо планирали, везали смо два тријумфа, али је оба пута славио и Бирач. У другом дијелу такмичења забиљежили смо укупно 7 побједа и 21 бод, уз два пораза – истакао је Стефан Јеремић.

Састав овог ранга такмичења је неизвјестан за предстојећу сезону, јер је врло могуће да ће лига имати више клубова него до сада. Такмичење треба да почне у августу.

Пише: М.В.