FK Polet počeo pripreme

Fudbaleri kravičkog Poleta počeli su danas pripreme za proljećni dio sezone u Područnoj ligi “Birač“. Prozivku na Gradskom stadionu izvršio je novi trener, dugogodišnji fudbaler i kapiten kluba, Marko Cvjetinović. Njemu će pomagati Vladan Vasović, a on će ujedno biti i igrač. Do sada je ekipu vodio proslavljeni fudbaler i fudbalski trener Duško Bajić.

“Dugo sam u klubu, još od malih nogu. Ovo će mi biti prva polusezona kao glavnom treneru, ali već sam vodio ekipu na nekim utakmicama prvog dijela ove sezone. Cilj nam je da napravimo ekipu koja će u narednoj sezoni biti konkurentna za plasman u viši rang. U nastavku ove sezone na početku imamo nešto teži raspored, jer gostujemo tri puta u prva četiri kola. Mislim ipak da možemo očekivati da ćemo osvojiti bar šezdeset posto bodova u preostalih devet utakmica. U prvom kolu nastavka očekuje nas duel sa Peckom, a do tada smo planirali i neke prijateljske utakmice“ rekao je prvi trener ekipe.

“Napravio sam pauzu od nekih sedam mjeseci zbog povrede koljena. Pored nastupa kao igrač, pomagaću treneru kao pomoćnik. Cilj je da budemo u vrhu tabele, a zadovoljni bismo bili ako dođemo do treće pozicije, jer prva dva tima na tabeli imaju osam bodova više. Naš glavni problem u prethodnom periodu bili su kiksevi kod kuće i to ćemo morati da promjenimo. Proljećni dio prvenstva počinje 28. marta“ prokomentarisao je pomoćni trener i igrač Vasović.

Ognjenko Leka je najiskusniji igrač kravičke ekipe.

“Naš tim je spoj mladosti i iskustva. Mi stariji pokušavamo da prenesemo znanje na mlađe i da ih usmjerimo u pravom smjeru. Vjerujem da ćemo imati dobre nastupe“ zaključio je fudbaler Poleta.

Polet se pojačao sa pet igrača, a niko nije napustio ekipu, što se dešava po prvi put, kako su nam rekli iz kluba. Novi igrači u odnosu na jesen su Kisin, Janjić, Radoja, Filipović i pominjani Vasović. Klub iz Kravice je u prvih devet kola osvojio 14 bodova i zauzima petu poziciju na tabeli.

Piše: M.V.