Federer ne igra u Riju!

27.07.2016 Piše: 88fuhu

Jedan od najboljih tenisera svijeta obavijestio je navijače putem svoje Facebook stranice da neće igrati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Razočaran sam, ne igram u Riju", poručio je Rodžer Federer svojim navijačima preko Facebook stranice.

Jedan od najboljih tenisera svijeta svih vremena, osvajač 17 grend slem titula, propustiće možda i posljednju priliku da osvoji zlatnu olimpijsku medalju u singlu.

"Izuzetno sam razočaran što moram da vam saopštimda neću moći da predstavljam Švajcarsku na Olimpijskim igrama u Riju i da ću propustiti ostatak sezone", počeo je Federer.

"Uzimajući u obzir sve opcije poslije konsultacija sa ljekarima i mojim timom, donio sam veoma tešku odluku da završim sezonu. Sada moram da se posvetim rehabilitaciji koljena. Ljekari su me savjetovali da ako želim da igram još da moram da dozvolim koljenu i tijelu da se u potpunosti oporave", napisao je švajcarski teniser i zahvalio se navijačima na podršci.

Federer je vlasnik zlatne medalje u konkurenciji dublova osvojene u Pekingu 2008, a četiri godine kasnije stigao je do finala u Londonu, ali nije uspio da pobijedi Endija Mareja.

izvor:

mondo.ba