Emir Bektić, trener FK Guber, o prvom dijelu sezone

24.11.2020 Piše: urednik

Danas smo u radio emisiji Tema dana razgovarali sa trenerom srebreničkog Gubera, Emirom Bektićem. Napravili smo osvrt na tek završeni prvi dio sezone u Drugoj ligi Republike Srpske ,,Istok'', kao i na nastupe u Kupu, a malo smo se dotakli i proljećnog dijela sezone. Guber je trenutno u vrhu tabele sa 26 bodova, 4 manje od lidera. Zauzimaju 5. mjesto, sa istim brojem bodova kao i Vlasenica, koja drži 4. poziciju.

Da nam je neko prije početka sezone ponudio ovoliko bodova, sigurno bismo prihvatili. Ja lično smatram da je moglo malo bolje, kada napravim osvrt sa ove pozicije, ali generalno moramo biti zadovoljni. Kod kuće smo imali jedan loš dan sa Vlasenicom, ali smo sve to nadoknadili osvojenim bodovima na strani. Specifična situacija sa pauzom zbog COVID-a uticala je da igrači dođu na početak priprema sa najmanje 6 mjeseci pauze. Neke, koji nisu igrali godinu dana, smo vratili iz fudbalske penzije. Cilj nam je bio da postepeno dižemo formu, jer nam je tim bio šarolik, što se tiče spreme i onoga što smo mogli očekivati od igrača. Vrlo mali broj prijateljskih mečeva smo odigrali. Mogu reći da smo uspjeli da se fizički spremimo sasvim solidno, što su pokazali i rezultati. Cjelokupna situacija zbog epidemije zaista ne liči na onu kakva treba da bude, vrlo neobično je bilo bez publike, ma u kolikom broju ona inače dolazila. Mislim da je cilj da navijači vide ono što radimo i pripremamo tokom sedmice. Što se tiče Kupa, tu smo odigrali dva meča sa prvoligašima, jedan smo dobili, drugi izgubili, poslije penala i zadovoljni smo sa tim. Mislim da je 17 utakmica za polusezonu više nego dovoljno za nas, pogotovo što dobar dio igrača ima poslovne ili školske obaveze - istakao je Bektić.

U prvom kolu nastavka sezone Guber će gostovati Veležu u Nevesinju, ali do toga ima prilično vremena.

Tek je završen prvi dio sezone. Napravićemo analizu urađenog. Planiramo neka pojačanja, ali sigurno nećemo mnogo mijenjati tim. Cilj je da zadržimo trenutne igrače na okupu - zaključio je Emir Bektić.

Foto: ESrebrenica

Piše: M.V.