Dvije pobjede za BK Kum u Bijeljini!

FOTO: BK Kum Bratunac

Bokserski klub Kum iz Bratunca nastupio je danas na II kolu lige Republike Srpske u Bijeljini. Velike pobjede ostvarili su Luka Perić i Manuela Vujić. Luka se revanširao za poraz u finalu individualnog prvenstva Republike Srpske, savladavši Rajka Tomovića iz Glasinca. Manuela je ekspresno pobijedila Vasilisu Spahić, članicu Leotara iz Trebinja. Tihomir Šarčević i Đorđije Vujić su poraženi, s tim što treba istaći da se Đorđije, kao najmlađi takmičar iz Bratunca, borio sa dvije godine starijim rivalom. Ekipu je vodio prvi trener Siniša Lopatić.

Program, što se tiče boksera iz Bratunca, je otvorila Manuela Vujić, koja je prekidom u prvoj rundi došla do trijumfa. Vicešampionka Republike Srpske u kategoriji do 57 kilograma još jednom je pokazala spremnost za visoke domete.

Nakon toga, poraze su pretrpjeli Tihomir Šarčević u kategoriji do 57 i Đorđije Vujić do 50 kilograma. Od Tihomira bolji je bio Saša Spasojević, bokser bijeljinskog Radnika, dok mlađani Đorđije nije mogao do pobjede nad starijim Petrom Sandićem (Obilić Zvornik).

Šlag na tortu bila je borba Luke Perića i Rajka Tomovića, kao repriza njihovog dvoboja iz decembra u Banja Luci. Bokser iz Bratunca ovoga puta je slavio jednoglasnom odlukom sudija – 3:0.

Pred bokserima BK Kum su novi izazovi u nastavku sezone, koja je i dalje u početnoj fazi.

Piše: M.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *