Dva zlata i dvije bronze za BK Kum na prvenstvu Srbije za mlađe kategorije

Foto: BK Kum

Bokserke i bokseri BK Kum Bratunac ostvarili su zapažen uspjeh na prvenstvu Srbije za pionire, kadete i juniore, u Lazarevcu. Zlatne medalje osvojili su Đorđije Vujić, u kategoriji pionira do 53 kilograma, kao i Manuela Vujić u juniorskom uzrastu (do 57 kilograma). Dunja Vuksić je stigla do bronze u kadetskoj konkurenciji, kategorija do 51 kilograma. Utisak je da je Dunja bila bolja od protivnice iz Niša, ali mali trenutak nepažnje i pravilo o nokdaunu ju je koštalo borbe za zlato. Njih troje su se borili za Marčeta tim, dok je, kao član Partizana, Tihomir Šarčević poražen na startu juniorskog bantam turnira i osvojio je bronzu. Sa talentovanim bokserkama i bokserima iz Bratunca u uglu su bili treneri Siniša Lopatić i Mane Marčeta.

Đorđije Vujić je u dva dana savladao dva Vuka, prvo Popovića, člana Spartaka, a potom i Tanovića, boksera Omladinca. Manuela je prva stigla do zlata, još u četvrtak.

Što se Dunje Vuksić tiče, djeluje da je naša bokserka bila bolja i da je izgubila samo zbog pravila o brojanju, kada se samoinicijativno okrenula prema treneru zbog problema sa kacigom. Pravilo je da kada se desi problem sa kacigom samo sudija može da prekine meč, u suprotnom svako okretanje leđa se vodi kao nokdaun. Izgledalo je da Dunja kontroliše meč i skoro izvjesno je imala prednost kod sudija.

Tihomir Šarčević je juče izgubio od Vuka Vukajlovića, boksera kluba ,,037“.

Ranije je najavljeno da će najbolji omladinci biti nagrađeni stipendijama.

Piše: M.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *