Дуња Вуксић и Борислав Глигорић: Напоран рад је дао резултат

23.08.2022 Piše: urednik
Дуња Вуксић и Борислав Глигорић

У Теми дана нашег радија разговарали смо са сребрном боксерком са Европског првенства за кадете, Дуњом Вуксић, као и са њеним тренером Бориславом Глигорићем.

Након дугих припрема талентована боксерка из Братунца и чланица Радника свој потенцијал је потврдила у турском граду Ерзурум.

-У четвртфиналу сам савладала такмичарку из Ирске, затим Пољакињу у полуфиналу, да би у финалу изгубила од домаће боксерке. У Турској смо били 12 дана, било је потребно вријеме за аклиматизацију, јер је и надморска висина велика. До такмичења сам напорно тренирала, али није ми било тешко, јер волим овај спорт. Имали смо мало времена и да се дружимо, у тиму Босне и Херцеговине било је нас троје, уз тренере, а вријеме смо проводили и са другарима из Србије, Хрватске, итд. Захвална сам тренерима, клубу, спонзорима, породици, професору Воји Пантелићу. Сви они имају удјела у овом резултату, а очекујем да наредни резултати буду још бољи – нагласила је Дуња Вуксић.

Дуња је у Радник прешла из Кума прошле сезоне.

-Она је изузетно вриједна и упорна дјевојка. Није јој било тешко ни да долази у Бијељину због тренинга. Припремала се и у Лозници са тренером Александром Лекићем. Било је мало незгодно доћи у Ерзурум, град који је на преко 2.000 метара надморске висине. Имали смо неколико дана за аклиматизацију и чим смо видјели жријеб кренули смо са припремама за противнице. Знали смо да Дуња има предност у дужини руку и трудили смо се да то искористимо. Очекујеу нас до краја године наступи и на лигашким такмичењима. Сада ћемо јој дати један заслужен одмор од мјесец дана. Захвалио бих се и спонзорима који су омогућили одлазак на првенство - Спорт вижну и Д.О.О. Михајловић. Што се тиче Радника, један смо од најбољих клубова у Републици Српској и Босни и Херцеговини годинама, са великим бројем чланова – истакао је Борислав Глигорић.

Током Европског првенства Дуња Вуксић је прославила 14. рођендан, а други боксери су за њу приредили изненађење.

На првенству је учествовало око 500 такмичара из 35 држава, од тога 8 у категорији дјевојака до 57 килограма.

Пише: М.В.