Draško Kuljanin za UPSMedia: ,,Zadovoljan sam postignutim, ali treba još mnogo truda da se uloži''

28.12.2020 Piše: urednik

Draško Kuljanin, dvadesetdvogodišnji krilni fudbaler iz Bratunca, odigrao je svoju prvu polusezonu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske, gdje nastupa za ekipu Modriča Alfa. Na 13 nastupa prikazao je vrlo dobre igre sa 3 gola (jednim direktno donijeo pobjedu od 1:0 u gostima) i isto toliko asistencija. Draško je za UPSMedia govorio o ovom periodu i utiscima nakon prvog dijela sezone.

UPSMedia: Draško, utisci o protekloj polusezoni?

Draško Kuljanin: ,,S obzirom da mi je ovo prva sezona u 1. Ligi Republike Srpske zadovoljan sam sa postignutim , ali uvijek može bolje. Svaki početak je težak, tako je i meni bio, dok se nisam uklopio u ekipu i ritam lige. Momci su veoma dobri i odmah su me prihvatili''.

UPSMedia: Sa čime si zadovoljan, a šta misliš da još treba da se popravi?

Draško Kuljanin: ,,Zadovoljan sam promjenama na sebi, ali treba jos mnogo truda da se uloži. Zadovoljan sam i što sam opravdao povjerenje trenera Purića. Takođe, zadovoljan sam golovima koji su me dodatno motivisali da pojačam sa radom''.

UPSMedia: Ciljevi za drugi dio sezone, individualni i timski?

Draško Kuljanin: ,,Cilj je da odigram jos bolje nego u prvom dijelu sezone, da postižem golove i da me zaobiđu povrede. Što se tiče našeg tima mislim da smo odigrali najljepši fudbal u prvom dijelu sezone, što pokazuje i to da smo postigli najviše golova u ligi, da je najbolji strijelac lige naš Mitar Trifković sa 9 pogodaka, ujedno naš najbolji igrač uz kapitena Momka Kojića. Ekipa je mlada, pa smo primali golove u dubokoj nadoknadi i gubili dobijene bodove koji su nam mogli donijeti prvo mjesto. Cilj nam je da budemo u vrhu tabele, gdje smo zaslužili da budemo''.

UPSMedia: Kada kreću pripreme i da li radiš individualno trenutno?

Draško Kuljanin: ,,Pripreme kreću 22. januara. Od trenera Purića dobili smo plan i program da radimo individualno tokom pauze da bismo se lakše priključili trenažnom procesu''.

Modriča, nekadašnji šampion Premijer lige Bosne i Hercegovine, kao i Republike Srpske i pobjednik oba Kupa završila je prvi dio prvenstva na četvrtoj poziciji sa 24 osvojena boda. Treba istaći da je Kuljanin upisao i dva nastupa u Kupu Republike Srpske i jedan u Kupu Bosne i Hercegovine.

Piše: M.V.