Драшко Kуљанин: Очекујем да у наредних неколико дана буде познат нови клуб

14.07.2021 Piše: urednik

Драшко Куљанин

Данас смо у Теми дана нашег радија разговарали са Драшком Kуљанином, фудбалером из Братунца, који је протеклу сезону провео у Модричи, што му је био први клуб у елитном такмичењу Републике Српске. У паузи између двије сезоне Драшко ради индивидуално, бави се малим фудбалом и преговара око новог уговора.

–Протекла сезона у Модричи је била моја дебитантска у Првој лиги Републике Српске. Било је успона, било је и падова. Захваљујем се клубу, тренеру и саиграчима на сјајном искуству. Свакако да ћу посебно памтити гол Жељезничар Спорт тиму, што је био мој први у овом рангу, а донијео је сва три бода екипи, односно побједу од 0:1. Циљеви за нову сезону су да останем у овој лиги, било је неких контаката, али сам и даље слободан. Мислим да ће у наредних неколико дана бити познат клуб у којем ћу наставити каријеру. Тренирам индивидуално, углавном, на физичкој припреми да бих био спреман пред нову сезону. Играо сам у овом периоду мали фудбал рекреативно, освојили смо неколико турнира. Такмичили смо се у Љубовији, Kравици и код манастира Kарно, а са свих носим одличне утиске. Свакако да је и мали фудбал добар начин да се остане у форми, само мора да се пази на повреде – нагласио је Kуљанин.

Мало смо се дотакли и фудбалских почетака и уопште каријере.

-Прве фудбалске кораке сам направио у Братству и ту сам био јако дуго, са 16 година сам заиграо за први тим, са 18 био капитен. Освојили смо Регионалну лигу, испали из Друге, док смо у Kупу Републике Српске прошли прволигаша Славију, као трећелигаши. То ми је и даље омиљена побједа у каријери. Дали смо им 5 голова, од тога ја 2, уз асистенцију – додао је наш гост.

У прошлој сезони Драшко Kуљанин је дао 3 гола, а уз то је имао неколико асистенција за погодак.

Пише: М.В.