Dragić Glišić: ,,Značajni rezultati KK Zelenika Srebrenica u jesenjem delu sezone''

24.12.2020 Piše: urednik

Nastavili smo sa retrospektivom 2020. godine iz ugla sportskih klubova sa područja Srebrenice i Bratunca. Gost emisije Tema dana bio je Dragić Glišić, sekretar kajakaškog kluba Zelenika Srebrenica. Razgovarali smo o rezultatima u 2020. godini i planovima za predstojeću godinu.

Ova 2020. godina je bila nikada kraća. Pročitao sam negde da smo imali januar, februar, koronu i Novu godinu. Tako je bilo i za sportiste. Početak sezone je pomeren, tako da se nisu mogle održavati manifestacije, koje su okupljale sportiste i publiku. Zbog toga smo prolećna takmičenja morali preskočiti. U toku leta prateći instrukcije Ministarstva porodice omladine i sporta uspeli smo da vršimo pripreme, jer je reč o sportu na otvorenom, gde je bilo moguće držati distancu među sportistima. U toku jesenjeg dela prvenstva ostvarili smo značajne rezultate. Osvojili smo srebrnu medalju na Otvorenom prvenstvu Srbije, zatim smo osvojili i za zlatnu medalju za kadete i bronzanu za seniore, koju je osvojio Zoran Božić. Takođe, Viktor Glišić je osvojio zlatnu i srebrnu medalju, što je značajan uspeh za jedan mali klub u konkurenciji takmičara iz Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Važno je napomenuti da će sportovi na vodi tek doživeti procvat, jer imamo potencijala kako na reci Drini, tako i na jezeru Perućac. U fokusu će nam biti discipline na mirnim vodama, jer ovo je do sada kajak na divljim vodama-disciplina K1. Bogatu tradiciju kajaka na divljim vodama u ovom sportu ima klub Drina iz susedne Bajine Bašte, klub koji je davao najveći broj reprezentativaca za Srbiju i u bivšoj Jugoslaviju- rekao je Glišić.

Rad sa mladima biće u fokusu u narednom periodu.

Ono što je naš plan za narednu godinu jeste osnaživanje kluba sa novim mladim sportistima, kao i nabavka dodatne opreme, koja nedostaje. To su, uglavnom, kajaci za pripreme mlađih kategorija. Kajake za takmičenje ne mogu koristiti početnici za pripreme i uvođenje u ovu sportsku disciplinu. Zahvaljujemo se Opštini Srebrenici, koja je dala deo podrške za sve što smo radili. Takođe, zahvaljujemo se Ministarstvu porodice, omladine i sporta, koje nam je u jednom delu pomoglo, kako bismo uspešno mogli da finansiramo odlazak na sportske manifestacije. Pozvao bih decu i mlade da nam se pridruže. Mogu da pokušaju, mi stalno imamo nove članove, neki dolaze, neki odlaze, svako traži svoje afinitete. Mogu nas kontaktirati putem fejsbuk i instagram stranice. Važno je da decu otrgnemo od savremenih pošasti i ako to uradimo uspešni smo. Želio bih i da pohvalim druge klubove iu regiji, a naročito KK Bratunac i njihov rad. Nadam se da će naredna godina biti bolja u pogledu epidemiološke situacije i da ćemo moći učestvovati i na međunarodnim takmičenjima- zaključio je naš gost.

Piše: M.V.