Dragan Bibić - KK Guber: ,,Mi smo veoma zadovoljni ovom sezonom''

24.12.2020 Piše: urednik

Seriju gostovanja predstavnika lokalnih sportskih klubova nastavili smo razgovorom sa Draganom Bibićem iz košarkaškog kluba Guber Srebrenica. Kao i sa svima, pričali smo o godini na izmaku i planovima za narednu godinu.

Teška godina za sve, posebno za sport. Nijedno takmičenje u prošloj sezoni nije dovedeno do kraja, pa su pobjednici proglašeni bez završetka prvenstva. Imali smo neobičnu situaciju, jer smo morali da završimo takmičenja prije predviđenog. Kada sve sumiramo, mi smo veoma zadovoljni ovom sezonom. Imali smo niz aktivnosti koje smo sproveli, što u klubu što van kluba. Mada, neke aktivnosti nismo mogli sprovesti zbog ove pandemije. Tako nismo otišli na tradicionalni turnir u Italiju, gdje idemo svake godine, ali smo uspjeli da organizujemo Sportske igre mladih u Srebrenici, kao i do sada. Ostalo je sprovedeno, učestvovali smo u ligi mladih PKO Bijeljina, redovno smo održavali treninge i igrali utakmice. Na Sportskim igrama mladih ekipa u basketu 3x3 je osvojila treće mjesto u Bosni i Hercegovini, a igrali smo praktično ,,finale prije finala'' jer smo imali meč za prvo mjesto sa kasnijim šampionom, koji smo morali da dobijemo sa više od 4 poena razlike, ali nažalost smo izgubili nesretnim spletom okolnosti i zbog koš-količnika završili kao treći. Mi smo zadovoljni tim rezultatom, kao neko ko dolazi iz male sredine. Ove godine u PKO Bijeljina igramo sa pionirskom ekipom i u prvom dijelu sezone imamo dvije zaostale utakmice sa ekipama iz donjeg dijela tabele. Mi se nadamo da bismo mogli da dobijemo te dvije utakmice i da završimo na trećem mjestu, što je za nas uspjeh. Planirali smo da budemo među četiri selekcije, koje bi igrale za prvaka područnog saveza, koji kasnije igra za prvaka Republike Srpske, tako da smo i na tom polju ispunili zacrtane ciljeve. Pauziraćemo čitav januar i onda u februaru nakon što počne školska godina počinje nam drugi dio sezone, koji će trajati do početka maja. Imamo 11 ekipa u našem PKO-u, tako da skoro 3 mjesesa traje jedna polusezona - rekao je za naš radio Dragan Bibić.

Ova pionirska selekcija KK Guber je nekoliko godina čekala trenutak kada će moći da odmjeri snage sa svojim vršnjacima, marljivo su trenirali, i zaista je za pohvalu entuzijazam ovih mladih košarkaša.

Piše: M.V.