Dodjela diploma učenicima SŠC Bratunac

Preko stotinu učenika Srednjoškolskog centra Bratunac uspješno je završilo srednje školovanje. Tim povodom, danas je u prostorijama Doma kulture Bratunac upriličena svečana dodjela diploma, ali i priznanja za najbolje učenike.

Nikolina Živanović, proglašena je za učenicu generacije SŠC Bratunac. Pitali smo je, šta je potrebno za uspjeh?

„Prije svega, nije mi bilo teško. Uvijek sam imala podršku od strane roditelja i profesora. Svi misle da uspjeh zahtjeva dosta odricanja, ali, kada se lijepo organizuje vrijeme sve se može postići. Planiram da nastavim školovanje. Zainteresovana sam za biomedicinski inžinjering“- rekla je Nikolina.

Nakon govora koji je održala učenica generacije Nikolina Živanović, uručene su diplome i priznanja nosiocima plakete „Vuk Stefanović Karadžić“.

„Završila sam zanimanje arhitektonski tehničar i bila sam „Vukovac“ ove četiri godine. Nije bilo toliko teško. Nastavljam školovanje u svojoj struci i nadam se da ću biti uspješna kao i do sada“- rekla je Andrea Grujičić za UPSMedia.

Da su učenici SŠC Bratunac uspješni potvrdio nam je Borjan Šarenac.

„Završio sam elektrotehničku školu. Bio sam „Vukovac“. Nije bilo toliko teško. Ko se posveti školi i učenju i onaj ko je upisao ono što voli, može da postigne dobar uspjeh i da bude najbolji. Nastavljam školovanje u struci. Volim oblast elektrotehnike i nadam se da ću dati doprinos ovoj oblasti“- nadovezao se Šarenac.

Prisutnim učenicima, roditeljima i profesorima obratio se i direktor SŠC Bratunac Ljubiša Alempić.

„SŠC Bratunac više od šezdeset godina izvodi nove generacije maturanata. Tako i ove godine, izveli smo više od stotinu maturanata. Uspjeh učenika je na nivou. Veliki broj naših učenika nastavlja školovanje i uspješno završava fakultete, nadam se da će tako biti i ove godine“- rekao je direktor SŠC Bratunac Ljubiša Alemipić.