Dobar dan regijo – ŽOK Bratunac

U današnjem izdanju emisije Dobar dan regijo najavili smo važne mečeve pionirske i seniorske ekipe ŽOK Bratunac.

U prvom dijelu razgovarali smo sa trenerom pionirske selekcije Nenadom Petrovićem i odbojkašicama Sarom Mlađenović, Aleksandrom Sekulić i Marinom Beatović.

“Pred nama je derbi meč sa Drinom iz Zvornika, u nedjelju od 15 časova. Međutim, bitno je istaći i dosadašnji put ove ekipe. U našoj regiji zauzeli smo prvo mjesto i to smo ga obezbijedili dva kola prije kraja, što nam je dalo prostora da uvedemo i mlađe odbojkašice. Ova druga faza broji šesnaest timova, podijeljenih u četiri grupe po četiri tima. Naša grupa se spojila sa Sarajevsko-romanijskom regijom pa pored nas i Drine u ovoj fazi igraju Jahorina iz Pala i Han Pijesak. Samo pobjednik ove grupe ide na završni turnir za šampiona Republike Srpske. Ovo je drugo kolo, a u prvom smo savladali Jahorinu iz Pala sa 3:0. Ekipu Drine smo već pobjeđivali ove sezone, ali to ništa ne znači, jer i oni napreduju. U njihovoj ekipi su i neke od odbojkašica koje su prošle godine osvojile titulu šampiona Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Pozivamo publiku da dođe u nedjelju i podrži nas“ rekao je trener Nenad Petrović.

Mlade odbojkašice su istakle da očekuju pobjedu i pozvale publiku da ih podrži. Takođe, predstavile su se i upoznale naše slušaoce sa svojim odbojkaškim počecima i pozicijama u timu. Istakle su da nije teško uskladiti školske obaveze i sport, ukoliko volite to što radite.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo sa članicama seniorskog tima Marinom Todić i Vedranom Šarenac.

“Očekuje nas odlučujući meč protiv Libera iz Bijeljine za prvo mjesto u grupi 3 Druge lige Republike Srpske. U tom duelu potrebna nam je pobjeda od 3:0 ili 3:1, ali bi u tom slučaju poen-količnik odlučivao. Mislim da će prijem servisa biti ključan, jer one veoma dobro serviraju. Prošle sedmice smo nastavili takmičenje, nakon pauze, pobjedom u Rudom. Nismo najbolje počele taj susret, ali smo ipak upisale maksimalnu pobjedu. Sve dosadašnje pobjede su bile maksimalnim rezultatom, pored tog jedinog poraza u Bijeljini. Pozivamo publiku da dođe u subotu u 15 časova i da nas podrži. Poslije ovog meča odigraćemo još tri utakmice: protiv druge ekipe Drine, čiji se rezultati ne računaju, Han Pijeska i Rogatice“ rekla je Marina Todić.

“U prvom meču protiv Libera očekivale smo trijumf, ali nismo odigrale na nivou. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije. Nastavile smo prvenestvo poslije duže pauze pobjedom u Rudom. Pauza često zna da ima efekta na formu, ali mislim da smo se dobro pripremile. Prethodnih dana smo pojačale treninge. Podrška publike će nam mnogo značiti“ prokomentarisala je Vedrana Šarenac.

Seniorke igraju protiv Libera u subotu, a pionirke protiv Drine u nedjelju od 15 časova.

Piše: M.V.