“Dobar dan regijo“ – ŽOK “Bratunac“

U emisiji “Dobar dan regijo“, našeg radija, ugostili smo odbojkašice ŽOK “Bratunac“ Jovanu Todić, Vedranu Šarenac, Valentinu Matić i Marinu Todić, kao i njihovog trenera Radovana Petkovića. Sa njima smo pričali o početku sezone i očekivanjima kluba.

“Seniorke sezonu počinju protiv OK “Rudo“. Protiv njih nismo igrali nekoliko godina i mala su nepoznanica. Vjerujem da možemo da dobijemo svaku ekipu i da smo najkvalitetniji. Zadržali smo kompletan sastav od prošle sezone. Imamo dva manja problema sa povredama, sigurno nam jedan srednji bloker neće igrati, ali imamo dovoljno odbojkašica koje mogu da igraju na potrebnom nivou. Pošto je Druga liga Republike Srpske podijeljena u četiri grupe, pobjednici će igrati baraž i samo jedna ekipa ide u viši rang, uz jednu koja igra dodatni baraž sa pretposljednjom iz Prve lige“ rekao je trener Radovan Petković.

U prvom dijelu emisije pričali smo sa odbojkašicama iz seniorskog sastava.

“Ovo mi je četvrta seniorska sezona. Očekujem dobru sezonu i da budemo bolje nego prošle sezone. Tada smo bile druge. Imam mali problem sa povredom leđa, ali vjerujem da ću igrati u subotu. Pozivam sugrađane da dođu i da nas podrže na početku nove sezone“ istakla je Vedrana Šarenac.

“Meni je ovo četvrta ili peta seniorska sezona. Pripreme su trajale dva mjeseca i može se reći da su bile naporne. Očekujem pobjedu u subotu, kao i u svakom meču. Neke ekipe su mala nepoznanica za nas, ali mislim da smo kvalitetnija ekipa od svih protivnika. Podrška sa tribina nam mnogo znači, pa bih i ja pozvala sugrađane da dođu i podrže nas u subotu“ nadovezala se Marina Todić.

U drugom dijelu emisije pričali smo sa odbojkašicama koje igraju za pionirsku selekciju, ali su i uz seniorski tim.

“U pionirskoj ekipi igram srednjeg blokera, a u seniorskoj libera. Dobro smo se spremile za početak sezone, treninzi su bili naporni i česti, dva puta dnevno, ali smo navikle. Usklađujemo sve svoje obaveze sa treninzima bez problema. Igramo u nedjelju protiv “Drine“, koja je promjenila ekipu pa ćemo da vidimo kako će to da izgleda. Svako voli da igra, a da ima podršku publike, tako da pozivamo ljude iz Bratunca da nas podrže“ prokomentarisala je Jovana Todić.

“Odlično smo počele sezonu, pobjedom u Bijeljini od 3:1. Inače, ja igram tehničara, ali sam igrala i korektora i još neke pozicije. Od ekipa protiv koji ih igramo tu su “Han Pijesak“, “Net“ Vlasenica, “Radnik“ Bijeljina. Sve su to dobre ekipe, ali mislim da svaku možemo da dobijemo. I ja bih se pridružila pozivu danas sugrađani podrže, jer svako voli da igra pred navijačima“ zaključila je Valentina Matić.

Seniorke dočekuju OK “Rudo“ u subotu od 16 časova, dok pionirke dočekuju OK “Drina“ u nedjelju od 14 časova.

Piše: M.V.