Dobar dan regijo – gost Željko Lazić, predsjednik FK Bratstvo

Danas smo u našem radio programu razgovarali sa Željkom Lazićem, predsjednikom FK Bratstvo Bratunac. Naredne sezone bratunački klub će ponovo biti dio Druge lige Republike Srpske ,,Istok“.

,,Nakon prekida prethodne sezone, koju smo proveli u Regionalnoj ligi Istok, Fudbalski savez Republike Srpske, predvođen novim rukovodstvom, odlučio je da uradi određenu reorganizaciju liga. Prva liga je proširena, pa je to izazvalo promjene i u ostalim rangovima. Uspostavljena je takmičarska komisija, koja je odlučivala o pouni liga na bazi usvojenih kriterijuma. Glavni kriterijumi su se odnosili na infrastrukturu, prije svega stadion, kao i na postojanje takmičarskih selekcija u omladinskim kategorijama. Odluka  o prelasku u Drugu ligu nas je malo zatekla, jer stanje u igračkom kadru, trenutno, nije najbolje. Znate da je i Guber vraćen u Drugu ligu, tako da postoji želja kod nekih naših igrača da se vrate u Srebrenicu. Potrebna su nam 3 ili 4 kvalitetna igrača, kao i veći budžet u odnosu na prethodnu sezonu. Međutim, siguran sam da ćemo biti konkurentni naredne sezone i da ćemo obezbijediti opstanak. Ova odluka je na neki način ispravljanje “nepravde“ od prošle godine, kada samo u našem slučaju nije ispoštovan princip da prva ekipa ispod crte ostane u takmičenju zbog odustajanja pobjednika niže lige“ prokomentarisao je ovu temu naš gost.

Bratstvo u ovom periodu ima otvoren poziv za djecu da se upišu u školu fudbala.

,,Iskoristio bih priliku da pozovem djecu od 5 do 12 godina da nam se pridruže. Oni se mogu prijaviti svakog dana od 10 časova na Gradskom stadionu. Mi smo poznati kao klub koji u svojoj seniorskoj selekciji uvijek ima većinu igrača poniklih u našem omladinskom pogonu“ dodao je Željko Lazić.

Početak sezone planiran je za početak avgusta.

Foto: arhiva UPSMedia

Piše: M.V.