„Dobar dan, regijo“: Gošća Vildana Hrnjić, BH Futures Fondacija – „Futures MakerSpace“ centar u Srebrenici

Danas smo u našem radio-programu ugostili Vildanu Hrnjić iz BH Futures Fondacije. Povod njenog gostovanja jeste otvaranje „Futures MakerSpace“ centra u Srebrenici.

„U organizaciji BH Futures fondacije, sutra u 14.30 otvaramo Futures MakerSpace.

Ovaj centar biće mjesto na kojem će srednjoškolci i studenti iz Srebrenice i okoline moći da se bave tehnologijom, da imaju pristup svemu onome što vršnjaci u zapadnim zemljama imaju, da razvijaju projekte.

Centar smo opremili računarima, informatičkim tehnologijama, 3D printerima, elektronskim razvojinim pločama, dronovima i raznim drugim alatima koje će moći koristiti mladi ljudi.

Mi ćemo nastojati da u Srebrenicu svakog vikenda dovedemo vrsne stučnjake, volontere i studente koji će raditi sa zainteresovanima. Želimo da se u Srebrenici uvijek odvijaju aktivnosti koje će mladima davati podsticaj da dolaze i ostanu u ovom kraju.

Pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže sutra od 14.30 u Srednjoškolskom centru Srebrenica, a naravno svi koji su zainteresovani da prate naš rad, mogu nas zapratiti na našoj Facebook stranici Bosnia & Herzegovina Futures Foundation“, izjavila je, između ostalog, tokom gostovanja Vildana Hrnjić.

U sklopu otvaranja, sutra će se prisutnima obratiti članovi BH Futures fondacije, predstavnici Vlade RS i Opštine Srebrenica, a nakon toga će biti predstavljeni novi studenti Fondacije, a biće upriličen obilazak Futures MakerSpace centra.