"Dobar dan, regijo" - 23.8.2019. - "Ljetna škola" u Kući dobrih tonova

23.08.2019 Piše: admin

U današnjoj emisiji „Dobar dan, regijo“ ugostili smo Mladena Kojića iz „Kuće dobrih tonova“ u Srebrenici.

Sa Mladenom smo razgovarali o Ljetnoj školi koja sutra počinje u Kući dobrih tonova.

„Nekoliko godina već imamo priliku da tokom ljetnjeg raspusta za djecu priredimo različite sadržaje, tako smo prošle godine imali veliki regionalni kamp, gdje su učestvovala djeca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Prije dvije godine ugostili smo poznatu rediteljku Jasmilu Žbanić koja je sa svojom produkcijskom kućom za djecu iz Srebrenice održala filmske radionice i sa njima napravila film. Gost je bio i muzičar Laka koji je napravio i pjesmu 'Poljubac', kako se naziva film koji je u tih nekoliko dana sniman u Srebrenici.

Ovog ljeta imamo priliku da ugostimo djevojke volonterke – Priscu van der Mullen iz Holandije i Marie Karaś-Delcourt iz Francuske, koje će održati časove plesa, teatra, pjevanja i filmske radionice.

One su odlučile da za djecu iz Srebrenice, ali i djecu iz susjednih opština, organizuju različite radionice.

Škola je otvorena za svu djecu, iz Srebrenice, Bratunca, Potočara, Skelana, ali i za djecu koja možda ljetuju u Srebrenici. Takođe, poziv je otvoren za djecu koja nisu imala iskustva u plesu, teatru, pjevanju, dakle, ovo je prilika da se oprobaju u nečem novom i da se druže.

Radionice počinju od subote, 24. avgusta, i trajaće do 30. avgusta, planirano je da traju od 11 do 15 časova, sve je besplatno za svu djecu.

Na samom kraju, 30. avgusta biće održana svečana priredba, gdje će djeca predstaviti sve ono što su tokom šest dana trajanja škole pripremala.

Osim volonterki, na radionicama će nam se pridružiti još nekoliko ljudi iz BiH, iz susjednog Bratunca i Zavidovića.

Svi su dobrodošli, dođite da se družimo!“, istakao je naš sagovornik tokom gostovanja na 103,5 MHz.