„Đurđevdanski dani-Bratunac 2019“: Treći dan manifestacije

Tradicionalna kulturno-sportska manifestacija „Đurđevdanski dani“ u Bratuncu počela je u utorak i trajaće do 6. maja. Večeras u okviru ove manifestacije održana je kolektivna izložba likovnih radova u prostorijama Doma kulture. Svoje umjetničke radove predstavili su: Savo Vukadinović, Aljoša Buha, Bojan Grujičić, Aleksandar Tomić, Jovana Radović, Marija Banduka Dragana Erić i Ivana Krsmanović.

Osim ljubitelja slikarstva, večeras, trećeg dana ove 18. po redu manifestacije uživali su i ljubitelji muzike i folklora uz nastup koji je održan na Trgu Miloša Obilića. Ove godine, „Đurđevdanski dani-Bratunac 2019“ okupili su osam KUD-ova.

Za sutra je predviđen opštinski kros i koncert Jelene Tomašević, a u subotu koncert grupe „Katera“ iz Istočnog Sarajeva i koncert lokalnog benda „Gnjev Anđela“. Za nedjelju je planiran turnir u košarci. Manifestacija će biti završena na Đurđevdan, u nedjelju, 6. maja, svetom liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice i slavskom trpezom ljubavi.

Organizator „Đurđevdanskih dana“ je bratunački Dom kulture pod pokroviteljstvom opštine.

Autor: Maja Davidović