Đorđe Tresač novo pojačanje KK Bratunac TRB

Foto: preuzeto sa Mozzart sport

Bek Đorđe Tresač (193, 32) novo je pojačanje KK Bratunac TRB. Bratunački tim je reagovao nakon povrede Radenka Pilčevića u duelu sa Čelikom i pojačao se dovođenjem iskusnog beka.

Tresač je u karijeri nastupao za Spartak iz Subotice, Slogu iz Kraljeva, Černo More u Bugarskoj, a imao je i dvije odlične sezone u redovima slovačkog tima MBK Handlova. Protekle sezone je upisao vrlo dobra izdanja u češkom klubu Kralovsti Sokoli (nekada tim Marka Rikala), gdje je bilježio 14,5 poena i 2,9 asistencija, uz 44,6% šuta iz igre i 37,6% za tri poena. Takođe, ima iskustvo igranja i u Ligi BiH, gdje je bio član Igokee, u kratkom periodu prije skoro deceniju, a odlične igre pružao je u dresu višegradske Varde u sezoni 2012/2013.

Ovaj bek poznat je i po čuvenoj izjavi koju je dao dok je nosio dres Spartaka nakon duela sa Partizanom, a koja je uzburkala košarkaške strasti u Srbiji.

Bratunac TRB je sporazumno raskinuo saradnju sa Milošem Pešićem. Košarkaš koji pokriva pozicije 4 i 5 imao je dobar napadački doprinos.

Piše: M.V.