„Dječja nedjelja“ u Prvoj osnovnoj školi Srebrenica

Prva osnovna škola Srebrenica tradicionalno obilježava Dječju sedmicu, tako što svakodnevno tokom trajanja Dječje nedjelje organizuje različite aktivnosti. Danas je za učenike, nastavnike i roditelje organizovano druženje, tzv. „Čajanka“

„Juče je ovakva aktivnost organizovana u Potočarima, danas smo u centralnoj školi. Učenici su pokazali kako spremaju zdravu hrana, čaj. Drago mi je što su danas tu i roditelji koji pomažu djeci. Danas imamo goste i u Osatu iz osnovne škole iz Rahića kod Brčkog, to je već tradicionalno druženje, koje se ove godine poklopilo sa obilježavanjem Dječje nedjelje, što nas takođe raduje“, izjavio je Dragi Jovanović, direktor Prve osnovne škole Srebrenica.

On je istakao da je obilježavanje Dječje sedmice organizovano uz podršku Opštine i OSCE-a.

„Moram da kažem da smo uz podršku OSCE-a štampali ‘Priručnik za bezbjednost učenika’, koji je prilagođen najmlađim učenicima kako bi lakše savladali neke probleme u saobraćaju, probleme elementarnih nepogoda, zatim nekih zamki koje ih vrebaju na internetu. Priručnik je štampan u 300 primjeraka i podijeljen je učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda. Moram da kažem i da smo ove godine za obilježavanje Dječje sedmice imali pomoć Opštine, kupljene su diplome, zahvalnice, neki drugi materijali, tako da im se zahvaljujemo ovim putem“, dodao je Jovanović.

I u naredna dva dana biće organizovane slične aktivnosti u Prvoj osnovnoj školi.

„Sportski dan imali smo juče u Potočarima, sutra ćemo ga organizovati u centralnoj školi, imamo posjetu biblioteci, u petak nas čeka maskenbal i šetnja do Gubera kroz grad. Takođe, tokom ove sedmice, svi nastavnici kroz redovnu nastavu promovišu zdrav način života, sport, nauku, kulturu, sve pozivitne vrijednosti koje i inače svakodnevno promovišu kroz nastavu.  Ja mislim da je u svakoj sredini ovakav prizor najljepši prizor, kada na jednom mjestu vidite toliko djece“, rekao je Dragi Jovanović.

Danas su Prvu osnovnu školu posjetila i djeca iz vrtića „Poletarac“.