Dječja nedjelja u Narodnoj biblioteci Srebrenica

biblioteka_djecja_sedmicaNarodna biblioteka Srebrenica petnaestu godinu održava kreativne radionice “Dječja nedjelja u Biblioteci“ u okviru obilježavanja međunarodnog prava djece.

Ovogodišnje održavanje radionica biće u periodu od 07. do 11. oktobra 2019. godine, a naši gosti i učesnici radionice su mališani starije grupe iz Dječjeg vrtića „Poletarac“ Srebrenica, kao i učenici l i ll razreda „Prve osnovne škole“ Srebrenica, Područne škole iz Potočara, područnog odjeljenja Sase i OŠ „Kosta Todorović“ iz Skelana.

Kao i do sada, radionica u Skelanima će biti održana u prostorijama Područnog odjeljenja biblioteke dok će se radionice u Srebrenici održati u Dječijem odjeljenju Biblioteke. Ove godine Biblioteku će posjetiti i učenici područnog odjeljenja Sase.

Program „Dječje nedjelje u Biblioteci“ za 2019. godinu

Mjesto: JU “Narodna biblioteka Srebrenica”

– 07. oktobar od 09:00-10:00 : učenici prvog razreda „Prve osnovne škole“ Srebrenica

– 08. oktobar od 10:00-11:00 : učenici drugog razreda „Prve osnovne škole“ Srebrenica I područno odjeljenje Sase

– 09. oktobar od 09:00-10:00 : učenici prvog razreda Područne škole Potočari

– 10. oktobar od 10:00-11:00 : učenici drugog razreda Područne škole Potočari

– 11. oktobar Dječiji vrtić “Poletarac” Srebrenica

Mjesto: Područno odjeljenje Skelani

-08. oktobar učenici prvog i drugog razreda OŠ”Kosta Todorović” Skelani

-09. oktobar Igraonica “Drugarstvo” Skelani

Manifestacija i druženje su od početka zamišljeni kao način približavanja biblioteke, knjige i čitanja našim najmlađim sugrađanima u pokušaju da se kroz naše kasnije svakodnevno druženje stvori čitalačka navika i njeguje ljubav prema pisanoj riječi. Prilikom boravka u biblioteci djeca će posjetiti i Muzejsku zbirku Narodne biblioteke Srebrenica i imati priliku da pogledaju i novu postavku –„Osaćanska soba“ koja objedinjuje etnografsku izložbu u novu cjelinu.