Delegacija Vijetnama u posjeti Tehničkom remontu Bratunac

Predstavnici korporacije „Sapa tale grup“ danas su obišli Tehnički remont Bratunac, gdje je dogovorena poslovna saradnja ove dvije kompanije.

„Sapa Tale Grup“ jedna je od vodećih investiciono-razvojnih korporacija u svijetu koja ulaže kako u oblast finansija, tako i u razvoj visokih tehnologija, infrastrukture, energetike. Posjeta Tehničkom remontu u Bratuncu organizovana je sa ciljem uspostavljanja saradnje kroz zajednička ulaganja ove dvije kompanije.

„Naša korporacija ima središte u Njemačkoj i u Vijetnamu. Mi ćemo predstavljati kompaniju Tehnički remont Bratunac ne samo na azijskom tržištu, nego širom svijeta. Ozbiljno smo razgovarali oko mogućih investicija, vrsta investicija, sada ćemo se ozbiljno baviti sakupljanjem fondova za investiranje. Nakon naše posjete, mi ćemo ugostiti predstavnike ove kompanije i Republike Srpske u Vijetnamu, a nakon toga poslaćemo naše stručnjake koji će doći ovdje da bi detaljnije dogovarali o daljoj kooperaciji „, rekao je medijima Mau Vu Min, predsjednik korporacije „SAPA Thale Group“.

„Danas smo prezentovali proizvodni program, pokazali naše proizvodne mogućnosti, i razgovarali o budućoj saradnji, te mogućnosti njihovog investiranja u proširenje naše djelatnosti i započinjanje nove saradnje. Bitno je napomenuti da su oni već boravili tokom prethodnih dana u nekim od naših institucija i u našim drugim preduzećima, gdje je dogovoreno da se investira i u druge proizvodne grane, što bi bilo od velikog značaja za cijelu Republiku Srpsku“, izjavio je Marko Mrkajić, izvršni direktor TRB-a.

Predstavnici delegacije iz Vijetnama, sa predstavnicima TRB-a, obišli su pogon za proizvodnju višenamjenskog vozila „Despot“, projekat proizvodnje municije pod nazivom „Drina“, te pogon za proizvodnju pištolja „Vampir“.