Dejan Vitor: ,,Ostvarili smo dobre rezultate u trenutnoj situaciji''

22.12.2020 Piše: urednik

Tradicionalno na kraju svake godine u našim radio emisijama pravimo retrospektivu godine na izmaku sa sportskim klubovima iz Bratunca i Srebrenice. Danas smo u Temi dana razgovarali sa Dejanom Vitorom, trenerom i uspješnim karatistom KK ,,Miloš Delić'' Bratunac, studentom Fakulteta za sport u Novom Sadu.

Ova godina nije bila savršena, kako nama, tako vjerovatno i ostalim klubovima u cijeloj državi. Mi smo se u skladu sa uslovima potrudili da ispunimo norme. Ostvarili smo sasvim solidne rezultate. Dosta značajnih stvari je urađeno. Bilo smo treći na prvenstvu regije, u konkurenciji 20 klubova, a nastupili smo samo sa 11 takmičara. Ispoštovali smo i dva turnira, koji su održani u Tuzli i tu su naši klinci postigli mnogo dobre rezultate- istakao je naš gost.

Treneri u klubu su radili na edukaciji, a nažalost odložen je tradicionalni ,,Memorijalni turnir Miloš Delić''.

Otišli smo na karate kamp ,,Andrej'', gdje je trener Sretko Vitor pred Dušanom Dačićem, jednim od najvećih lica karatea na području Evrope, pa i svijeta, polagao za ,,crni pojas 6. dan'' i uspješno položio zvanje. Ja sam na istom seminaru dobio trenersku licencu, vodim treninge i u Novom Sadu kod istog trenera. Što se tiče našeg tradicionalnog turnira, trener Sretko je zauzeo stav da ne rizikujemo u ovoj situaciji i ne dovodimo u opasnost učesnike. Naravno, plan je da naredne godine ponovo organizujemo ,,Memorijalni turnir Miloš Delić'' - dodao je Vitor.

Karate klub ,,Miloš Delić'' je godinama poznat po dobrom radu sa djecom. Ciljevi za 2021. godinu su najviši.

Trenutno imamo oko 50 članova. Potrudili smo se da im obezbijedimo sve potrebne uslove, uložili smo u našu salu i tu su vrhunski uslovi. Poziv za upis novih članova je otvoren stalno. U narednoj godini očekujemo još bolje rezultate i bolju opštu situaciju - zaključio je Dejan Vitor.

Piše: M.V.