Dejan Vitor: ,,Ostvarili smo dobre rezultate u trenutnoj situaciji“

Dejan Vitor – Arhiva UPSMedia

Tradicionalno na kraju svake godine u našim radio emisijama pravimo retrospektivu godine na izmaku sa sportskim klubovima iz Bratunca i Srebrenice. Danas smo u Temi dana razgovarali sa Dejanom Vitorom, trenerom i uspješnim karatistom KK ,,Miloš Delić“ Bratunac, studentom Fakulteta za sport u Novom Sadu.

– Ova godina nije bila savršena, kako nama, tako vjerovatno i ostalim klubovima u cijeloj državi. Mi smo se u skladu sa uslovima potrudili da ispunimo norme. Ostvarili smo sasvim solidne rezultate. Dosta značajnih stvari je urađeno. Bilo smo treći na prvenstvu regije, u konkurenciji 20 klubova, a nastupili smo samo sa 11 takmičara. Ispoštovali smo i dva turnira, koji su održani u Tuzli i tu su naši klinci postigli mnogo dobre rezultate- istakao je naš gost.

Treneri u klubu su radili na edukaciji, a nažalost odložen je tradicionalni ,,Memorijalni turnir Miloš Delić“.

– Otišli smo na karate kamp ,,Andrej“, gdje je trener Sretko Vitor pred Dušanom Dačićem, jednim od najvećih lica karatea na području Evrope, pa i svijeta, polagao za ,,crni pojas 6. dan“ i uspješno položio zvanje. Ja sam na istom seminaru dobio trenersku licencu, vodim treninge i u Novom Sadu kod istog trenera. Što se tiče našeg tradicionalnog turnira, trener Sretko je zauzeo stav da ne rizikujemo u ovoj situaciji i ne dovodimo u opasnost učesnike. Naravno, plan je da naredne godine ponovo organizujemo ,,Memorijalni turnir Miloš Delić“ – dodao je Vitor.

Karate klub ,,Miloš Delić“ je godinama poznat po dobrom radu sa djecom. Ciljevi za 2021. godinu su najviši.

– Trenutno imamo oko 50 članova. Potrudili smo se da im obezbijedimo sve potrebne uslove, uložili smo u našu salu i tu su vrhunski uslovi. Poziv za upis novih članova je otvoren stalno. U narednoj godini očekujemo još bolje rezultate i bolju opštu situaciju – zaključio je Dejan Vitor.

Piše: M.V.