Dejan Ćup pred gostovanje Slobodi: Konačno smo kompletni, idemo da odigramo što bolje

Dejan Ćup

Košarkaše KK Bratunac TRB sutra očekuje gostovanje tuzlanskoj Slobodi, u utakmici 6. kola Lige BiH. Tim povodom u radio programu razgovarali smo sa Dejanom Ćupom, krilnim centrom bratunačke ekipe.

– Mi ćemo sutra, po prvi put ove sezone, biti kompletni. Trenirali smo dobro u prethodnih deset dana. Idemo sa željom da odigramo što bolje i ako se ukaže prilika da pobijedimo. Naša ekipa u svakom meču ide na pobjedu. Bitno je istaći da smo zbog svih problema koje smo imali, praktično, i dalje u fazi uigravanja. Sa druge strane, Sloboda je mlad i agresivan tim, sa trenerom koji iz njih pokušava da izvuče maksimum. Vrlo su nezgodni, naročito na domaćem terenu. Oni svake sezone mnogo mijenjaju sastav, pa je tako i ovoga puta. Kompletnu situaciju u ligi kvari epidemija koronavirusa, dosta mečeva je odloženo, ali je najvažnije da se ne prekida prvenstvo i da se igra – prokomentarisao je naš gost.

Jedan od najboljih igrača Bratunca iz prošle sezone povrijedio je stopalo prije dva mjeseca i ulazi u završnu fazu oporavka.

– Ide na bolje. Sa ekipom treniram već oko deset dana, malo intenzivnije. Najvjerovatnije bih mogao već protiv Slobode da odigram, a koliko će me trener koristiti zavisiće od njegove odluke. Uglavnom, biću u rosteru – zaključio je Dejan Ćup.

Bratunac TRB je trenutno na skoru 1-3, a Sloboda je upisala 3 pobjede, uz 2 poraza. Prošle sezone timovi su zabilježili po jedan trijumf u međusobnim susretima, odnosno svako je dobio na domaćem terenu.

Duel u Tuzli počinje u 19 časova. Prenos možete gledati na Jutjub kanalu KS BiH

Piše: M.V.