"Dani Srebrenice" počinju 24. maja

16.05.2019 Piše: urednik

Tradicionalna privredna i kulturno-sportska manifestacija "Dani Srebrenice" počinje u petak, 24. maja, i traje do drugog juna.

"Imamo aktivnosti koje će biti organizovane 6. juna, kao što je Dan biblioteke, odnosno 17. maja Noć muzeja. To su takođe događaji koji će biti organizovani u sklopu ove manifestacije. Kao i svake godine, trudimo se da što više pojedinaca, nevladinih organizacije, javnih ustanova uključimo u organizaciju. Te aktivnosti smo počeli u martu, kroz Javni poziv, gdje su svi mogli da daju svoje prijedloge. Na osnovu prikupljenih prijedloga, a bilo ih je oko 40, mi smo održali sastanke sa predstavnicima javnih ustanova, nevladninih organizacija, spotskih klubova, pojedinaca koji su bili zainteresovani da učestvuju u samoj organizaciji", izjavio je za UPSMedia Vladan Milovanović, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije "Dani Srebrenice".

Organizatori i ove godine najavljuju raznovrstan program.

"Dosta kulturnih zbivanja, poput pozorišnih predstava, promocija knjiga, zatim sportskih dešavanja, odnosno raznih turnira, tradicionalno gađanje glinenih golubova, pravljenje kotlića, takmičenje u pecanju na jezeru Perućac, dakle, preko 40 različitih dešavanja. Zaista možemo reći da je i ove godine veoma kvalitetan program", dodao je Milovanović.

Šesnaesti "Dani Srebrenice" biće otvoreni u petak, 24. maja, predstavom "Hor bečkih dečaka" u produkciji "YugoArt"-a sa početkom u 19 sati, a manifestacija će biti završena velikim koncertom Dženana Lončarevića, koji će biti održan 31. maja sa početkom u 21.30 čas na sportskim terenima ispred SŠC.

Vidimo se!