„Dani Srebrenice 2019“: Održane Sportske igre mladih

Na sportskim terenima u Srebrenici danas su održane Sportske igre mladih. Djeca i mladi su se takmičili u fudbalu, basketu i igri između dvije vatre.

Pobjednici nisu krili oduševljenje.

„Idemo u Sarajevo u avgustu i tamo će nas čekati medalja, ako osvojimo“, izjavio je Aleksa Bajić, član pobjedničke ekipe u fudbalu.

„Igrali smo između dvije vatre, i baš mi je bilo lijepo, osvojili smo srebrne medaje. Mi smo prvo pobijedili, pa su nas pobijedili, baš je bilo super“, oduševljena je bila Adna Tabaković.

Sportske igre mladih pružaju djeci mogućnost da besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima.

„Devete po redu BH Telecom sportske igre mladih i ove godine u Srebrenici. Mališani danas imaju priliku da se takmiče u nogometu, dvije starosne kategorije, u basketu i igri ‘između dvije vatre’ za one najmlađe. U Srebrenicu uvijek dođe dosta ekipa iz drugih gradova, i zaista su svi ovdje lijepo dočekani. Svi oni koji danas pobjede ovdje ići će u Sarajevo na veliko finale sportskih igara mladih koje će se održati od 2. do 7. avgusta“, izjavila je Ena Jažić, PR Igara.

„Nadam se da ćemo ovako nastaviti u budućnosti, da će još više djece biti naredne godine. Mladi ljudi su naša budućnost, i mi kroz razne vidove ulažemo u mlade, time pokazujemo da je ova sredina njihova. I ove godine kao lokalna zajednica podržaćemo odlazak pobjednika iz Srebrenice u Sarajevo na veliko takmičenje“, rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Nakon Srebrenice, Sportske igre mladih biće održane danas i u Bratuncu.