Dane Dragičević - ,,Vjerujem u ovaj tim, navijači ne treba da brinu''

31.12.2020 Piše: urednik

U našem radio programu nastavili smo sa retrospektivom 2020. godine iz ugla sportskih klubova sa područja Bratunca i Srebrenice. Naš gost bio je Dane Dragičević, sportski direktor KK Bratunac TRB. Bratunački klub, član elitnog bh ranga, je prethodne sezone ostvario istorijski rezultat, a u tekućoj se suočio sa brojnim problemima i izazovima.

Veoma teška godina i ova sezona. Ne znam odakle bih krenuo da pričam, ali ajde da se vratimo na našu prvu sezonu u Ligi BiH, koja je bila veoma teška, ali smo uspjeli da je završimo uspješno. Nakon te sezone stekli smo određeno iskustvo, koje nam je pomoglo da stvorimo dobru ekipu za našu drugu sezonu u ovom rangu. Ni ta sezona nije počela najbolje, ali smo uhvatili ritam i prije prekida smo bili na petoj poziciji, koja je proglašena za konačnu. Važno je istaći da su ispred nas bili samo članovi ABA lige, prvoplasirana Igokea je član prve ABA lige, a Široki, Sloboda i sarajevski Spars druge. Možda smo mogli, da je nastavljeno takmičenje, da se uključimo i u borbu za ABA ligu. Ipak, zadovoljni smo prethodnom sezonom. Uslijedila je duža pauza zbog poznate situacije, ali su treneri odredili šta im je neophodno, pa smo već u junu imali skoro kompletiran tim za tekuću sezonu. Od početka priprema pratili su nas pehovi. Prvo se povredio startni centar Ćup, koji je morao na višemjesečnu pauzu zbog preloma metatarzalne kosti. Umjesto njega na otvoreni ugovor smo doveli Pešića, koji je sjajan igrač i čovjek i on je pristao da u tom nekom periodu odmjeni povređenog Ćupa. Potom smo u prvom kolu poraženi od Proma i tada počinju novi problemi. Igrači su osjetili simptome koronavirusa i čak trojica su bili pozitivni. Savez u tom periodu je još uvijek bio nespreman pa smo morali da odigramo dva meča protiv Mladosti i Čapljine i pored takve situacije. Kada smo uhvatili ritam drugi timovi su imali situaciju sa zaraženim igračima, pa smo ispali iz takmičarskog ritma. Tri uzastopna meča su nam odložena, igrači su samo trenirali, a utakmica nije bilo. Moram istaći da smo u tom periodu, ipak, dobili sve mečeve kod kuće osim tog protiv Mladosti.  Nakon susreta sa Bosnom u Sarajevu ponovo su nam se dva igrača zarazila i morali smo da ih stavimo u izolaciju. Trenutno je razlika između petog i posljednjeg mjesta samo 2 pobjede, a mi imamo i 3 zaostala duela. Mnogo problema smo imali u ovom dijelu sezone- rekao je Dragičević.

Razgovarali smo i o planovima i očekivanjima za 2021. godinu.

Vjerujem u ovaj tim. Ne sumnjam uopšte da ćemo izboriti opstanak, imamo dovoljno kvaliteta i iskustva za to. Važno je samo da nam igrači budu zdravi. Ove sezone neće biti plej-auta. Samo će se prvih 5 ekipa uz Igokeu boriti za plej-of. Želim da pozdravim naše navijače i da im poručim da ne brinu, a čestitam Novu godinu i svim sugrađanima- zaključio je sportski direktor KK Bratunac TRB.

Bratunački klub već u prvih nekoliko dana očekuju dva duela Kupa Republike Srpske, a zatim i novi dueli u prvenstvu. Ako sve bude po planu, 9. Ili 10. januara biće zakazan meč sa Promom. Bitno je naglasiti da su mlađe kategorije bratunačke ekipe veoma uspješne i da je ovaj klub jedan od rijetkih u Republici Srpskoj, koji ima sve takmičarske kategorije.

Piše: M.V.