Danas počinju „Dani Srebrenice 2019“

Večeras će predstavom „Hor bečkih dečaka“ u produkciji „YugoArt“-a, sa početkom u 19 sati, zvanično biti otvorena kulturno-sportska manifestacija „Dani Srebrenice“.

Prije zvaničnog otvaranja, u 10 sati biće održan turnir u malom fudbalu i navlačenju konopca, te u 12 sati u Kulturnom centru Srebrenica otvaranje izložbe fotografija „Mala škola glume“ i u Narodnoj biblioteci, takođe u 12 sati, otvaranje „Zavičajne zbirke Narodne biblioteke“. Prije zvaničnog otvaranja, u 18.00 sati će u Narodnoj biblioteci biti otvorena izložba „Zmijanjski vez“.

Prema riječima organizatora, cilj manifestacije je promovisati lokalne talente i organizacije, a dovođenjem regionalnih zvijezda, želi se okupiti publika i iz susjednih opština i država.

„Kao i svake godine, trudimo se da što više pojedinaca, nevladinih organizacije, javnih ustanova uključimo u organizaciju. I ove godine nas očekuje dosta kulturnih zbivanja, poput pozorišnih predstava, promocija knjiga, zatim sportskih dešavanja, odnosno raznih turnira, tradicionalno gađanje glinenih golubova, pravljenje kotlića, dakle, preko 40 različitih dešavanja“, izjavio je ranije za UPSMedia Vladan Milovanović, predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije.

Šesnaesti „Dani Srebrenice“ će biti zvanično završeni velikim koncertom Dženana Lončarevića, koji će biti održan 31. maja sa početkom u 21.30 čas na sportskim terenima ispred SŠC, a i nakon koncerta biće održano još nekoliko događaja koji se takođe održavaju u okviru ove manifestacije.